Groep F: AC Milan draait achterstand om, Dudelange verliest weer

4 oktober 2018, 21:05   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 21:12

AC Milan heeft een pijnlijke nederlaag tegen Olympiakos Piraeus in de laatste twintig minuten nog kunnen afwenden. Nadat Patrick Cutrone binnen de lijnen kwam, viel alles op zijn plek en scoorden de Italianen nog driemaal tegen de Grieken. F91 Dudelange hield net als twee weken geleden ongeveer een uur de nul, maar moest daarna nog capituleren tegen Real Betis. Via Joaquín werd de score nog iets pijnlijker voor de bezoekers. 

AC Milan - Olympiakos Piraeus 3-1

Het leek een gemakkelijk avondje te worden voor AC Milan, dat binnen no time op voorsprong kwam tegen de Grieken. Maar omdat Samuel Castillejo de bal nog onnodig - hij was sowieso binnen gegaan - aanraakte vlak voor de lijn, werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel. Niet veel later kopte Miguel Guerrero tegen de verhoudingen in de bezoekers op voorsprong en kreeg Milan niet de eerste tik van dit seizoen te verwerken.

Met Yaya Touré en consorten hadden de Italianen net als op bezoek bij F91 Dudelange nog de nodige moeite. Maar ook ditmaal kwam het nog goed voor trainer Gennaro Gattuso, die daar een groot aandeel in had. Hij besloot om Patrick Cutrone binnen de lijnen te brengen voor de ongelukkige Castillejo. De jonge aanvaller kopte twintig minuten voor het einde de gelijkmaker binnen en tien minuten later de beslissende 3-1. Omdat Gonzalo Higuaín tussendoor ook het net vond tegen de uitgepufte Grieken, blijft AC Milan foutloos in de Europa League.

Real Betis - F91 Dudelange 3-0

In eigen huis tegen AC Milan konden de Luxemburgers lang de nul houden en ook op bezoek in Spanje ging dat alleraardigst. Oud-PSV'er Andrés Guardado was met een vrije trap nog het dichtst bij het openingsdoelpunt voor rust, maar zijn poging ging naast. Net als tegen Milan ging het na een klein uur mis: Sanabria opende de score. Omdat invaller Joaquín in het laatste kwartier ook nog twee keer het net vond, bleef de score ditmaal niet beperkt voor de Luxemburgers. Hun eerste doelpunt in het hoofdtoernooi van de Europa League laat ook nog even op zich wachten.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen