Groep E: Reguliere zege Arsenal, Sporting ontsnapt laat

4 oktober 2018, 20:50   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 21:49

Arsenal heeft ook de tweede wedstrijd in de Europa League een simpele overwinning geboekt. Zonder groots te spelen maakte de ploeg van Unai Emery drie doelpunten op bezoek bij FK Qarabag. Sporting Portugal had een stuk meer moeite tegen het nietige Vorskla Poltava: tot in de negentigste minuut stond de formatie zonder Bas Dost nog met 1-0 achter. In blessuretijd werd een nederlaag echter nog omgezet in een knappe, maar zeer late zege. 

FK Qarabag - Arsenal 0-3

Zowel meteen aan het begin als ook direct na de rust sloeg de ploeg van Emery toe op bezoek in Azerbeidzjan.  Sokratis Papastathopoulos liep na vier minuten een van richting veranderde kopbal uit een corner binnen, meteen na de pauze maakte Emile Smith Rowe uit een diepe pass de Engelse tweede in de verre hoek. Het was het eerste doelpunt van een speler geboren na de eeuwwisseling die in een Europese competitie scoorde voor The Gunners.

Arsenal overtuigde overigens niet heel erg tegen Qarabag. De thuisploeg maakte via Mahir Madatov een doelpunt, dat terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook moest keeper Bernd Leno regelmatig aan de bak, maar anders dan in het eerste duel met Vorskla hield de Duitse goalie wél de nul. Mattéo Guendouzi schoot tien minuten voor het einde de beslissende derde op het scorebord namens Arsenal, waar Mesut Özil slechts invaller was.

Vorskla Poltava - Sporting Portugal 1-2

Vorskla Poltava leek voor een grote verrassing te zorgen in de Europa League. De Oekraïeners maakte het in de eerste groepswedstrijd Arsenal ook al lastig door tweemaal te scoren, dat was destijds niet genoeg voor de overwinning. Tegen een Sporting-loos Bas Dost maakte Vladyslav Kulach na tien minuten het enige doelpunt namens de thuisploeg. De middenvelder schoot van buiten het zestienmetergebied knap raak, al zag de Jules Salin er niet heel lekker uit, want hij zat nog wel aan de bal. Met Nemanja Gudelj op de bank konden de bezoekers een nederlaag nog afwenden. Jovane Cabral en Fredy Montero zorgen voor een gigantische domper bij de thuisploeg, dat op weg leek naar een stunt. 

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen