Martens: "Wij horen als Europees kampioen op WK te zijn"

4 oktober 2018, 19:42

De Oranjevrouwen zijn aan hun stand verplicht zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Dat vindt Lieke Martens. Nederland begint vrijdag aan de play-offs met een thuiswedstrijd tegen Denemarken. De play-offs zijn de laatse kans op kwalificatie.

Martens en ook andere internationals kregen afgelopen maand bezoek van bondscoach Sarina Wiegman. "Dan zijn er dingen besproken, maar je wilt dan ook weer niet teveel tot in detail gaan op de vorige wedstrijd. Het moet gaan over hoe we Denemarken kunnen verslaan", zegt Martens tegen het Algemeen Dagblad.

De Europees kampioen wilde zich begin september direct plaatsen, maar Oranje verslikte zich in Noorwegen. "Het lukte gewoon niet die dag tegen Noorwegen. We hadden een off-day. Vrijdag moeten we laten zien dat we wel op het WK thuishoren. Want ja, natuurlijk horen we daar als Europees kampioen bij te zijn."

De 2-1 nederlaag tegen Noorwegen was de enige nederlaag in de kwalificatiereeks. Opvallender was dat het ook de enige twee tegendoelpunten waren. "Ik ben dus ook niet per se ontevreden over die reeks. Je merkt aan alles dat landen zich hebben ingesteld op ons omdat we Europees kampioen zijn. Daardoor is het moeilijker voetballen. Ook ik krijg veel dubbele dekking. Het is de kunst om daarmee om te gaan."

Als Nederland Denemarken in het tweeluik weet te kloppen, wacht in november een duel met Zwitserland of België. Dan wordt beslist wie naar het WK in Frankrijk gaat.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen