Advocaat: "Voor degradatie ben ik helemaal niet bang"

4 oktober 2018, 15:58

FC Utrecht bevindt zich na zeven speelrondes op de zestiende plaats, een plek waar geen enkele club aan het einde van het seizoen wil staan. Dick Advocaat maakt zich ondanks de lage klassering geen zorgen. De Domstedelingen hebben volgens de oefenmeester te veel kwaliteit om bij de laatste drie te eindigen.

"Voor degradatie ben ik helemaal niet bang", zegt Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad in aanloop naar het thuisduel met hekkensluiter NAC Breda. "Het gaat een keer lopen. Dat zie je op bepaalde momenten op de training. Daar word ik wel vrolijk van, als ik eerlijk ben. Maar NAC deed het ook goed tegen PSV, dus het ligt echt aan ons. We hebben onze fans echt nodig. Onze spelers moeten zorgen dat het publiek blijft komen. Agressie, willen winnen, dat ziet het publiek graag."

Advocaat vertelt dat hij tegen NAC geen beroep kan doen op Nick Marsman, Rico Strieder en Simon Makienok. Oussama Tannane en Jean-Christophe Baheback komen terug van blessures en nemen mogelijk plaats op de bank. Leon Guwara is eveneens een twijfelgeval: hij werkte donderdag een individuele training af. Na het duel met NAC staat een interlandbreak in de planning. Dat komt Advocaat niet verkeerd uit. "Bepaalde spelers gaan wat fitter worden. Dat zal zeker moeten gebeuren."

Advocaat kan vrijdagavond met Utrecht zijn eerste overwinning boeken. Onder zijn leiding verloren de Domstedelingen van Feyenoord (1-0) en speelden zij gelijk tegen FC Groningen (1-1). 

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen