Europese top houdt situatie Van de Beek nauwlettend in gaten

4 oktober 2018, 14:55   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 15:51

Donny van de Beek zou zomaar bezig kunnen zijn aan zijn laatste seizoen in dienst van Ajax. De 21-jarige middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Liverpool, Manchester United, Chelsea en AS Roma. Zijn management laat weten dat als de situatie van Van de Beek niet verandert, een vertrek bij Ajax de beste optie is.

De Ajacied is dit seizoen niet meer zeker van een basisplaats. Trainer Erik ten Hag geeft de voorkeur aan een middenveld bestaande uit Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Tegen AEK Athene gaf Ten Hag zelfs Carel Eiting de voorkeur boven Van de Beek. Afgelopen dinsdag startte Van de Beek wel tegen Bayern München én maakte hij een prima indruk.

Zaakwaarnemer Guido Albers bevestigt tegenover Voetbal International dat het gerucht klopt dat topclubs op Van de Beek jagen. "Het klopt dat die interesse er al enige tijd is", aldus Albers. "Afgelopen zomer was het ook al concreet, maar Donny koos bewust voor een langer verblijf bij Ajax. Helaas is het allemaal in de afgelopen maanden anders verlopen dan we voor ogen hadden. Hij is een jonge speler, die minuten moet maken om zich te blijven ontwikkelen. Ook met het oog op zijn plek als international bij Oranje."

Albers vertelt dat Van de Beek dit seizoen met Ajax prijzen wil winnen. "Wij als management kijken ook naar de lange termijn. Als zijn situatie nog veel langer zo blijft, dan is een vertrek voor alle partijen een betere optie. Hier heeft niemand iets aan. Die afspraken zijn inmiddels ook met Marc Overmars gemaakt. Als de situatie zo blijft, is een vertrek bespreekbaar."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen