Spoorboekje: Oranjevrouwen in actie, Van Persie hoort uitspraak

5 oktober 2018, 07:00   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 23:49

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 5 oktober.

Nieuws

Welke straf krijgt Van Persie?

Hoe veel wedstrijden moet Robin van Persie brommen? De aanklager betaald voetbal hield zich gisteren tijdens de hoorzitting vast aan het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk. Van Persie en Feyenoord willen op z'n minst strafvermindering. Rond 10.00 uur volgt de uitspraak. 

Start play-offs Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben nog één kans om zich te plaatsen voor het WK volgend jaar. Om een ticket voor de eindronde te bemachtigen, zal het team van bondscoach Sarina Wiegman de play-offs moeten winnen. Vanavond beginnen de Oranje Leeuwinnen in Breda aan het tweeluik met Denemarken in de halve finale van de play-offs.

Definitieve selectie Oranje

Pablo Rosario en Arnaut 'Danjuma' Groeneveld scoorden woensdag in de Champions League. Hebben zij daarmee Ronald Koeman overtuigd van hun kwaliteiten? De bondscoach van het Nederlands elftal maakt vandaag zijn definitieve selectie voor de komende interlands tegen Duitsland en België bekend.

Specials

FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd 

Zo'n twee maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat FC Den Bosch in buitenlandse handen kwam te vallen. Georgiër Kakhi Jordania (24), de zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, werd de nieuwe eigenaar van de Bossche eerstedivisionist. Volgens een aantal betrokkenen binnen de club kwam de overname precies op het goede moment. Er kan nu hoopvol vooruit worden gekeken. Een terugkeer naar de Eredivisie lonkt.

Na mislukking in Oslo moet nu alles wél kloppen voor Oranje

De Oranjevrouwen moeten in een cruciaal duel opnieuw afrekenen met Denemarken. In de zomer van 2017 was de EK-titel de inzet, nu wil de Europees kampioen de finale van de play-offs voor het WK in Frankrijk bereiken. Te beginnen vanavond in het heenduel in Breda. Dat allemaal omdat Oranje vorige maand tegen Noorwegen eventjes niet bij de les was. International Dominique Bloodworth blikt terug én vooruit. 

Wedstrijden

Oranje Leeuwinnen - Denemarken (20.00 uur)

In de reguliere WK-kwalificatie grepen de Oranje Leeuwinnen naast een ticket, dus moeten zij zich via de play-offs alsnog zien te plaatsen voor de eindronde in Frankrijk. Aan de steun van het publiek zal het in elk geval niet liggen: de Leeuwinnen beginnen de dubbel tegen Denemarken in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion. Over vier dagen zal in Denemarken de return worden gespeeld.

FC Utrecht - NAC Breda (20.00 uur)

Dick Advocaat hoopt vanavond zijn eerste zege te pakken als trainer van FC Utrecht. Onder zijn leiding veroverden de Domstedelingen de afgelopen twee wedstrijden één punt. Utrecht treft NAC Breda op het juiste moment, want de Parel van het Zuiden verkeert in dramatische vorm. NAC verloor al vijf wedstrijden op rij en is de nummer laatst van de Eredivisie. Een ideale prooi voor de manschappen van Advocaat.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg (20.30 uur)

Werder Bremen tegen VfL Wolfsburg, oftewel Davy Klaassen versus Wout Weghorst. Beide clubs zijn de competitie goed begonnen. Werder bevindt zich met elf punten op de vijfde plaats, Wolfsburg heeft twee punten minder en staat zevende. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, met dubbele Nederlandse inbreng. Klaassen scoorde tot nu tot één keer in de Bundesliga, Weghorst tweemaal.

Voetbal op tv

18:30 uur: Darmstadt - HSV, FOX Sports 4, live verslag van 2. Bundesliga-duel

20.00 uur: FC Utrecht - NAC Breda, FOX Sports 1, live verslag van Eredivisie-duel

20.00 uur: Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam, FOX Sports 2, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Almere City - NEC, FOX Sports 3, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Keuken Kampioen Divisie Live, FOX Sports 7, schakelprogramma Eerste Divisie

20.30 uur: Werder Bremen - VfL Wolfsburg, FOX Sports 4, live verslag van Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: Brighton & Hove Albion - West Ham United, Ziggo Extra, live verslag van Premier League-duel

21.00 uur: Athletic Bilbao - Real Sociedad, Ziggo Voetbal, live verslag van Primera División-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen