Van der Gaag hamert op mentaliteit: "Dat moeten we volhouden"

4 oktober 2018, 13:01

Mitchell van der Gaag hoopt dat NAC Breda dezelfde mentaliteit kan opbrengen tegen FC Utrecht als vorige week tegen PSV. Dat is volgens de oefenmeester in elk geval nodig om in deze moeilijke fase een goed resultaat te boeken. "Complimenten krijgen is leuk, maar je wilt er ook wat voor terug. Dat is het allerbelangrijkste."

Dus dat NAC Breda vorige week complimenten kreeg voor het goede spel tegen PSV, kon Van der Gaag bekoren. "Maar resultaat is uiteindelijk het belangrijkste. Aan de andere kant was ik tevreden met de teamspirit. Dat was belangrijk om in die fase te laten zien. Dat moeten we volhouden, dat positieve. Want dat is ook waar we lang over praten, al zou dat de standaard moeten zijn."

Tegen FC Utrecht verwacht de coach dezelfde instelling van zijn spelers. "Hoe dichterbij die wedstrijd komt, hoe meer de vraag wordt: hoe ga je dit volhouden? Die boodschap gaan we ook zeker meegeven", aldus de trainer. "FC Utrecht speelt thuis en zit normaliter in de top van de Eredivisie. Wij staan niet waar we willen horen, dus moeten we er tegen FC Utrecht staan. Het publiek gaat er bij hen ongetwijfeld achter staan, dus we moeten er niet heengaan met een gevoel van 'het komt wel goed'. Dat hadden we tegen VVV-Venlo en als we allemaal één procent minder doen, komt het niet goed."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen