Clubs werden afgelopen zomer niet concreet voor De Ligt

4 oktober 2018, 12:15

Matthijs de Ligt was de afgelopen zomer niet dicht bij een transfer naar een Europese topclub. De negentienjarige aanvoerder geeft toe dat hij goed in de markt lag, maar de centrale verdediger bleef bij Ajax. Hoewel De Ligt gedurende de transferperiode in verband gebracht werd met een transfer, zegt hij een rustige zomer achter de rug te hebben.

"Nederland was er op het WK niet bij en rond mij is er ook weinig gebeurd. Dus ja…", blikt De Ligt terug in gesprek met ELF Voetbal. "Als het écht serieus was geweest, had ik dat ook gehoord. Het waren vooral geruchten, ongelooflijk veel geruchten. Er wordt zoveel over mij gezegd en geschreven, dat is echt niet meer bij te houden. Ik maak me er niet druk om. Wat de kranten schrijven is aan hen." De Ligt werd met onder meer FC Barcelona, Manchester United en Bayern München in verband gebracht.

Verschillende clubs wilden De Ligt aantrekken. "Maar goed, het is niet concreet geworden. En Ajax heeft het ook allemaal een beetje afgehouden. Dus uiteindelijk heb ik geen idee van wat ik had kunnen krijgen. Ik ben blij dat ik nu nog steeds Ajacied ben. Ik weet wat ik hier heb, wat ik nog kan verbeteren en ik weet dat ik hier nog steeds elke dag met plezier kom. Ik had ook nog nooit Champions League gespeeld. Dat is iets wat ik toch heel graag wilde, met Ajax in de Champions League spelen."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen