De Jong rekent supporters: "Onze kracht schuilt in het collectief"

4 oktober 2018, 11:53

De Graafschap hoopt zaterdagavond voor de tweede keer op rij te winnen in de Eredivisie. De Superboeren treffen een oude bekende van trainer Henk de Jong: sc Heerenveen. De oefenmeester was in het verleden speler en assistent-trainer in Friesland. Dat zijn oude en nieuwe club in punten gelijk staan, zegt volgens De Jong weinig over de werkelijke krachtsverhoudingen.

"Voor dit moment is het de realiteit, maar aan het eind van de rit zal Heerenveen hoger staan", voorspelt De Jong via de officiële kanalen van Heerenveen. "Wij hebben geen elftal dat overloopt van individuele kwaliteit. Onze kracht schuilt in het collectief. Als we een eenheid vormen en de krachten bundelen, hoeven we thuis voor niemand bang te zijn. Zeker niet als de fans zich achter de ploeg scharen, zij kunnen ons naar grote hoogte stuwen."

De Graafschap bevindt zich in een cruciale fase van de competitie: na Heerenveen treffen De Superboeren mede-degradatiekandidaten Fortuna Sittard en Excelsior. De komende wedstrijden moet de club uit Doetinchem punten veroveren. "Want daarna krijgen we de grote jongens. In december moeten we er goed voorstaan, zodat we na de winterstop wat marge hebben. Het doel is rechtstreekse handhaving, en anders moeten we ons via de nacompetitie maar veilig spelen."

De Graafschap staat voorafgaand aan de achtste speelronde op de dertiende plaats in de Eredivisie. "Ik denk dat we staan waar we horen te staan. Thuis tegen Groningen hadden we wat pech, maar de overwinning op Feyenoord leverde bonuspunten op. De Graafschap is een kleine club, maar we zijn aan het groeien."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen