De tops en flops van de Champions League-avond van PSV

4 oktober 2018, 11:24

Op de tweede speeldag van de tweede speelronde van de Champions League is PSV er niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten tegen Internazionale. Pablo Rosario, Jeroen Zoet en de Servische scheidsrechter Milorad Mazic: om verschillende redenen vielen zij op in Eindhoven. Ook op de andere velden gebeurde er van alles. FCUpdate.nl zet de tops en flops van de avond op een rijtje.

Tops

Pablo Rosario

Pablo Rosario liet in het Philips Stadion zien waarom bondscoach Ronald Koeman hem heeft opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De 21-jarige middenvelder speelde een puike wedstrijd en bekroonde zijn optreden met de openingstreffer. Rosario legde halverwege de eerste helft de bal klaar voor zijn rechterbeen en schoot vervolgens onberispelijk raak. Dat Rosario het nu op het hoogste niveau laat zien, is een teken aan de wand dat de middenvelder zich stormachtig ontwikkelt. De geboren Amsterdammer leek het slachtoffer te worden van de komst van Érick Gutiérrez, maar hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn plek.

Mauro Icardi

{image[329257][right-half][]}Een beest, zo noemde trainer Luciano Spalletti spits Mauro Icardi na de wedstrijd in Eindhoven. De 25-jarige aanvaller was in de tweede groepswedstrijd van de Champions League een plaag voor de verdediging van PSV. Het centrale duo Daniel Schwaab-Nick Viergever had de handen vol aan de Argentijn. Icardi, die in het eerste duel met Tottenham Hotspur (2-1) ook al scoorde, maakte in Eindhoven de winnende goal. Hij profiteerde optimaal van een fout van Jeroen Zoet en nam daarmee - zoals het een aanvoerder betaamt - zijn team bij de hand.

Lionel Messi

Mauro Icardi was niet de enige Argentijn die op de tweede Champions League-avond een heldenrol vervulde. Lionel Messi was op Wembley weer eens goud waard voor FC Barcelona. De Engelse ploeg wist zich geen raad met de behendige aanvaller, die na rust twee doelpunten voor zijn rekening nam. Daarvoor had Messi nog twee keer het houtwerk geraakt. "Hij was briljant", zei Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino na de wedstrijd. "Hij staat altijd boven alles en iedereen." Messi staat na zijn dubbelslag in Engeland na twee wedstrijden op vijf doelpunten in de Champions League. Pochettino heeft gelijk: Messi is briljant.

Danjuma

{image[329251][right-half][]}Een klein jaar geleden scoorde Arnaut Groeneveld voor NEC tegen Jong FC Utrecht, woensdagavond maakte de 21-jarige aanvaller tegen Atlético Madrid zijn eerste doelpunt in de Champions League. En hoe. Met een geweldige pegel liet Danjuma - de naam die sinds dit seizoen op de achterkant van zijn shirt prijkt - Jan Oblak kansloos. Net als mede-doelpuntenmaker Rosario behoort de aanvaller van Club Brugge tot de voorselectie van Koeman. Van speler in de Eerste Divisie tot neo-international en doelpuntenmaker in de Champions League: het kan verkeren.

Flops

Jeroen Zoet

Jeroen Zoet kende tegen Internazionale niet bepaald zijn meest gelukkige avond. De 27-jarige doelman zag er allereerst niet goed uit bij het eerste tegendoelpunt van de Italianen. Een schot van Kwadwo Asamoah verwerkte hij niet goed, waarna Inter via Radja Nainggolan op gelijke hoogte kwam. De eerste poging naar de zijkant stompen was genoeg geweest om een tegendoelpunt te voorkomen. Het tweede doelpunt van de Italianen was in elk geval zéker zijn fout. Zoet kwam onnodig zijn doel uit, terwijl Daniel Schwaab nog een duel uitvocht met Mauro Icardi. De doelman zat zijn eigen verdediger in de weg, waarna de Argentijn kon scoren. Het kost PSV minimaal een punt.

Milorad Mazic

{image[329272][right-half][Milorad Mazic]}Het optreden van Milorad Mazic was na afloop van de wedstrijd in Eindhoven onderwerp van gesprek. Had hij vlak voor rust Samir Handanovic eigenlijk niet van het veld moeten sturen? De doelman kwam zijn strafschopgebied uit en liet zich omspelen door Steven Bergwijn. De buitenspeler ontweek de doelman, maar Handanovic hield met zijn hand de bal tegen. Was dat niet gebeurd, dan had Bergwijn de 2-0 kunnen maken. Mazic besloot om Handanovic slechts geel te geven, tot woede van alles en iedereen bij PSV. Mark van Bommel, Luuk de Jong, Pablo Rosario en Nick Viergever; ze zijn het allemaal met elkaar eens: Mazic had de rode kaart moeten trekken. In Breda zullen ze overigens ook nog even terug denken aan het afgelopen Eredivisie-weekend.

AS Monaco

Het is nog niet het seizoen van AS Monaco. De Monegasken presteren dramatisch in de Ligue 1 en kunnen ook in de Champions League geen vuist maken. Na Atlético Madrid bleek woensdag ook Borussia Dortmund een maatje te groot te zijn. Het team van trainer Leonardo Jardim ging in het Signal Iduna Park met 3-0 onderuit - een afgetekende nederlaag. Nul uit twee in de Champions League, zes uit acht in de Ligue 1: het dreigt een heel lang seizoen te worden voor Monaco te worden. In de komende twee groepswedstrijden treffen de tegenvallende Monegasken Club Brugge. Twee cruciale ontmoetingen met het oog op Europese overwintering voor de ploeg die in 2016 Manchester City nog uit de kwartfinale hield.

Liverpool

{image[329261][right-half][]}De geoliede machine van Jürgen Klopp vertoont wat kuren. Liverpool was aan het begin van het seizoen ongenaakbaar, maar heeft nu drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Woensdag leed de Engelse club een 1-0 nederlaag tegen Napoli. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar het spel van Liverpool geeft reden tot bezorgdheid. De Engelsen speelden in Italië ondermaats en - nog zorgwekkender - Liverpool loste in negentig minuten geen schot op doel. Klopp moet het allemaal snel weer op de rit krijgen bij The Reds, want zondag staat dé Premier League-clash met Manchester City op het programma.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen