Schöne denkt niet aan vertrek ondanks aflopend contract

4 oktober 2018, 10:22   Bijgewerkt: 4 oktober 2018, 10:30

Lasse Schöne denkt niet dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ajax. Hoewel zijn contract als een van de weinige spelers uit de basiself afloopt na dit jaar, gaat de Deen er vanuit dat hij voorlopig nog in Amsterdam blijft. "Als het van beide kanten nog bevalt, dan sluit ik zeker niet uit dat er een achtste of misschien wel negende seizoen bij komt."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, waarbij Ajax wel een optie heeft om het te verlengen. Het is dus afwachten", aldus Schöne. Voor Klaas-Jan Huntelaar, Kostas Lamprou en Daley Sinkgraven geldt eveneens dat zij na dit seizoen in principe transfervrij zijn als er niets meer gebeurt. Wat Schöne betreft, komt er dus zeker niet per se een einde aan zijn toch al lange periode in Amsterdam.

"Spelers wisselen doorgaans snel van club. Maar ik heb die behoefte nooit gehad sinds ik hier ben. Ook niet op de momenten dat ik even niet aan spelen toekwam. Ajax is mijn club geworden, ik heb het hier nog altijd fantastisch naar mijn zin", legt hij uit. Ook voelt hij dat er nog rek in zichzelf zit. "Onder Peter Bosz maakte ik twee jaar geleden de metamorfose mee van aanvallende middenvelder, of hangende rechtsbuiten, tot controlerende middenvelder. Op die positie ben ik me steeds beter thuis gaan voelen. Ik ben het leuk gaan vinden om te verdedigen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen