Mazraoui ontwikkelt zich razendsnel: "Hij wordt steeds brutaler"

4 oktober 2018, 08:40

Het gaat hard met de ontwikkeling van Noussair Mazraoui. Niet lang geleden speelde de twintigjarige Marokkaan nog op amateurbasis bij Jong Ajax, afgelopen dinsdag scoorde hij in de Champions League-ontmoeting met Bayern München de 1-1. Erik ten Hag vindt dat zijn rechtsback sterk speelde en ziet dat Mazraoui veel progressie boekt.

"Hij heeft een sleutelrol gespeeld", zegt Ten Hag in gesprek met De Telegraaf na de wedstrijd tegen Bayern München over Mazraoui. "Je kunt over Franck Ribery heen spelen en we hebben het bij Noes heel erg gestimuleerd om dat te de doen. Hij was uitstekend. Ik heb ook wel geluiden gehoord dat hij twee weken geleden (PSV-uit, red.) niet zo goed was. Maar ik denk dat hij geen normale ontwikkeling doormaakt. Het gaat in een ontzettend stijgende lijn."

Mazraoui is inmiddels niet weg te denken uit het basisteam van Ajax. De rechtsback houdt miljoenenaankopen Luis Orejuela en Rasmus Kristensen op de bank. "Af en toe zit er wel eens een schommeling in, maar dat is ook logisch als je zo jong bent. Noussair heeft een ongelooflijke potentie en hij wordt steeds brutaler en moediger. Zijn ongekende kwaliteiten moet hij verder ontwikkelen. Dan kan hij heel ver reiken."

Zelf ook tevreden

Mazraoui is zelf ook tevreden met de ontwikkeling die hij doormaakt. "We zijn dit seizoen in alle competities nu al vijftien duels onderweg. En ik heb bijna elke keer negentig minuten op de rechtsbackpositie gespeeld. Daar leer ik veel van: verdedigen, keuzes maken en zien waar de ruimte ligt, bijvoorbeeld", zegt hij.

Tegen Bayern München maakte de rechtsback zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. "Dat heb ik niet bewust tot München bewaard. Maar dat ik het hier mócht maken, is gewoon geweldig. Ik besefte het ook niet, was met mijn hoofd echt even helemaal ergens anders", vertelt de back. "Dit zijn toch wedstrijden die je niet zo veel meemaakt. Daar ben je nerveuzer voor dan voor andere duels. We wisten dat Bayern München er de eerste twintig minuten vol op zou klappen, maar toch denk ik dat we pas na de 1-0 wakker schrokken, veerkracht toonden."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen