PSV'ers zijn eensgezind: Handanovic had rood moeten krijgen

4 oktober 2018, 07:45

Het ging na PSV - Internazionale (1-2) vooral over de actie van doelman Samir Handanovic. Steven Bergwijn leek de Sloveen buiten de zestien te omspelen, maar de keeper voorkwam dat met zijn hand. Scheidsrechter Milorad Mazic bestrafte hem met een gele kaart. Tot ongeloof van het hele Philips Stadion. Had Handanovic niet rood moeten krijgen?

"Sommigen zeggen van wel, sommigen van niet. Ik denk van wel", zei Nick Viergever in de mixed zone. "Ik weet de regels niet precies, maar als hij hem niet raakt met z'n hand, is de kans groot dat we scoren." En dus was het 2-0 geworden en niet zoals een paar minuten later 1-1 en in de tweede helft 1-2.

De beelden

"Ik wil niet snel naar de scheidsrechter wijzen, maar als hij zo'n beslissing neemt...", baalde aanvoerder Luuk de Jong. "Als scheidsrechter een rode kaart geeft, wordt het een hele andere wedstrijd. Hij zegt dat er nog drie spelers achter stonden. Los daarvan: het was een honderd procent doelpunt geweest. In zulke topwedstrijden is het al moeilijk om van Inter te winnen. Als het dan niet meezit, wordt het helemaal moeilijk."

{image[329264][right-half][]}Doelpuntenmaker Pablo Rosario onderstreept de woorden van zijn collega's. "Als een keeper buiten de zestien zo met de hand naar de bal gaat, is het een rode kaart. Doet hij dat niet, dan kan Steven op doel schieten en staat het 2-0. Sommige beslissingen worden in een split-second genomen. Die waren niet in ons voordeel", aldus de middenvelder, die PSV met een mooi schot nog aan een voorsprong hielp. "De aanname was goed, zodat ik in een keer kon schieten. Toen ik de bal raakte, wist ik dat 'ie op doel ging. Gelukkig ging het schot erin."

Ondanks de nederlaag heerste er bij PSV wel een gevoel van tevredenheid over het spel en de inzet.  "We hebben het goed gedaan. Zeker de eerste helft", aldus Viergever. "Voor de gelijkmaker speelden we denk ik heel goed. De tweede helft ging gelijk op. Het kon beide kanten op, want we waren aan elkaar gewaagd. Inter scoorde door een fout van ons (Jeroen Zoet, red.). Zij zijn er als de kippen bij en straffen het gelijk af. We hebben daarna nog wat kansjes gehad met Gaston (Pereiro, red.) op de paal en de omhaal van Donyell (Malen, red.). We hebben er alles aan gedaan, maar het was net niet."

{image[329263][left-half][]}Perspectief

Door de nederlaag is het er niet makkelijker op geworden voor PSV, in een groep die al loodzwaar was voor de landskampioen. Internazionale en FC Barcelona, dat Tottenham Hotspur met 2-4 klopte, staan met zes uit twee bovenaan. PSV en de Spurs zijn beide puntloos. De komende twee Champions League-wedstrijden treft PSV de Engelsen. "Die gaan heel belangrijk worden", concludeerde De Jong terecht.

Lees ook: Van Bommel boos op arbiter: "Het was rood"

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen