PSV mist geluk tegen beter Inter en staat nog steeds op nul

3 oktober 2018, 22:57

PSV wacht twee Champions League-wedstrijden nog op zijn eerste punt in Poule B. De Eindhovenaren waren voor rust de mindere tegen Internazionale, maar kwamen wel op voorsprong dankzij een geweldig afstandsschot van Pablo Rosario. Nadat arbiter Milorad Mazic verzuimde om Inter-keeper Samir Handanovic rood te geven vanwege hands, drukte Inter door. Doelman Jeroen Zoet zag er bij beide treffers niet goed uit. PSV had op basis van de tweede helft wellicht een puntje verdiend, maar de Nerazzurri verdedigden de wedstrijd geroutineerd uit: 1-2.

Trainer Mark van Bommel had zijn gebruikelijke elftal opgesteld. Miljoenenaankoop Erick Gutiérrez en supersub Donyell Malen moesten zich dus opnieuw tevreden stellen met een plek op de bank. De gasten uit Milaan speelden met Stefan de Vrij in het hart van de verdediging.

Na een half uur spelen kwam PSV plotseling op voorsprong. Angeliño zette de aanval op met een geweldige steekpass op Hirving Lozano. De Mexicaan vond uiteindelijk Rosario, die de bal met veel gevoel in de kruising deponeerde: 1-0. Inter liet het er niet bij zitten en Icardi was twee keer dichtbij de gelijkmaker: zijn eerste kopbal ging rakelings naast en zijn tweede werd op de doellijn gestopt door Zoet.

Vlak voor rust ging het alsnog mis voor PSV. Handanovic leek omspeeld te worden door Bergwijn, maakte hands en ontsnapte aan rood. Collega Zoet kreeg even later een afstandsschot van Kwadwo Asamoah niet onder controle. De Veendammer kon de rebound van Icardi (die overigens randje buitenspel stond) nog wel tegenhouden, maar was kansloos op de inzet van Nainggolan: 1-1.

PSV deed na rust niet onder voor Inter, maar wist nauwelijks in de buurt van Handanovic te komen. Alleen invaller Malen mocht nog ruiken aan de gelijkmaker: de tiener liet een acrobatische omhaal los, die stijlvol gepareerd werd door Handanovic. Inter sleepte de krappe voorsprong vervolgens vakkundig over de streep.

Een meevaller voor PSV was de thuisnederlaag van Tottenham Hotspur tegen FC Barcelona. De Catalanen hebben net als Inter zes punten. PSV staat samen met Tottenham op nul en lijkt met de Engelsen om een Europa League-ticket te moeten strijden.

Opstelling beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 5; Denzel Dumfries 6.5, Daniel Schwaab 5.5, Nick Viergever 6, Angliño 5.5; Pablo Rosario 7.5, Gastón Pereiro 5.5 (75. Donyell Malen -), Jorrit Hendrix 6.5; Hirving Lozano 7, Luuk de Jong 5, Steven Bergwijn 5.5

Man of the match: Mauro Icardi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling