Viergever: "Er staat zo langzamerhand een nieuwe generatie op"

3 oktober 2018, 17:40

Het Nederlandse voetbal zit volgens Nick Viergever in de lift. De verdediger van PSV vindt het erg positief dat Nederland dit seizoen met twee clubs vertegenwoordigd is in de Champions League. Ajax pakte in de eerste twee wedstrijden van de groepsfase vier punten, PSV hoopt woensdagavond tegen Inter de eerste punten te veroveren.

"Het Nederlands voetbal heeft zware jaren achter de rug, zeker op Europees niveau. Dat er nu twee teams in de groepsfase van de Champions League spelen is echt heel goed voor ons", zegt Viergever in gesprek met de UEFA. "Er staat zo langzamerhand een nieuwe generatie op. Eén met heel veel talent. Bovendien is er in het Nederlandse voetbal tegenwoordig veel meer aandacht voor het fysieke gedeelte. Dat maakt ons sterker."

Viergever denkt dat er in Eindhoven een goede mix van ervaring en talent rondloopt. "We hebben ervaren jongens als Jeroen Zoet, Daniel Schwaab en Luuk de Jong. Die weten wat er gevraagd wordt. Samen met hen moet ik de leiding nemen, zorgen dat het team bij elkaar blijft en zo de jongere jongens mee in dat spel nemen. Ervaring heb je in de Champions League gewoon nodig", vervolgt de 29-jarige verdediger, die de afgelopen zomer overkwam van Ajax. "We hebben een team vol talent, talenten die in mijn optiek ver kunnen komen. Sommigen gaan ooit voor grote clubs spelen. Het zou fantastisch zijn om ze daar ooit te zien en te kunnen zeggen dat ik hen een beetje heb kunnen helpen in hun weg daar naartoe."

PSV neemt het in de groepsfase op tegen drie Europese topclubs: FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Inter. "Ik denk dat we altijd van ons eigen spel moeten uitgaan. We zijn dit seizoen begonnen met een bepaalde speelstijl, een filosofie. Daar moeten we bij blijven. Tegelijkertijd hebben we respect voor de kwaliteiten van onze tegenstanders. Het is een zware poule en op papier zijn onze tegenstanders misschien favoriet, maar ook dan is er altijd een kans voor ons."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen