Ten Hag: "Noodzakelijk dat we meerdere speelwijzen beheersen"

3 oktober 2018, 16:32

Daags na het gelijkspel tegen Bayern München heeft Ajax-trainer Erik ten Hag nog steeds gemengde gevoelens. De oefenmeester is enerzijds trots op het feit dat de Amsterdammers sterk speelden en een punt aan het duel met de Duitsers hebben overgehouden, anderzijds baalt Ten Hag dat zijn ploeg heeft nagelaten om de volle buit te pakken. De speelstijl die Ajax in Zuid-Duitsland hanteerde, is de trainer in elk geval goed bevallen.

Ajax speelde in München zonder echte spits: Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg namen plaats op de bank, Dusan Tadic was de meest vooruitgeschoven aanvaller. Door de afwezigheid van Frenkie de Jong bestond het middenveld uit Daley Blind, Lasse Schöne en Donny van de Beek. Centraal achterin nam Maximilian Wöber plaats naast Matthijs de Ligt.  "We hebben een selectie samengesteld waarmee we meerdere kanten op kunnen. We zijn flexibel, dat hebben we gisteren getoond. We kijken naar de tegenstander en kijken waar we ze pijn kunnen doen", zegt Ten Hag in gesprek met het televisiekanaal van Ajax.

"Het wil niet zeggen dat we elke wedstrijd zo spelen. We komen weer andere tegenstanders tegen die ons andere vraagstukken zullen opleveren. In het huidige topvoetbal is het noodzakelijk dat je meerdere speelwijzen beheerst", gaat de coach verder. Ten Hag heeft een dubbel gevoel aan de wedstrijd overgehouden. "Het spel was goed. Voor het team, de spelers, was het een geweldige ervaring. Het is een bevestiging van wat ze kunnen. Maar we hadden eigenlijk gewoon drie punten moeten pakken."

Frenkie de Jong

Ajax trad dinsdag in München aan zonder De Jong, die kampt met een kuitblessure. Het is onduidelijk of hij erbij is als de Amsterdammers zondag aantreden tegen AZ. "Het is te vroeg om daar iets definitiefs over te zeggen. Hij is aan het trainen. We moeten afwachten of de progressie zich doorzet. We hopen dat hij klaargestoomd wordt voor de wedstrijd. Het is nu woensdag, zondag is nog een aantal dagen verder. We moeten kijken hoe zich dat gaat ontwikkelen."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen