Spoorboekje: Van Persie in Zeist, tops en flops van CL-avond PSV

4 oktober 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 4 oktober.

Nieuws

Van Persie voor tuchtcommissie

Robin van Persie kreeg zondag een rode kaart tegen Vitesse, maar vond zelf dat er weinig aan de hand was bij zijn charge op Max Clark. De aanklager betaald voetbal deed hem maandag een voorstel voor drie duels schorsing, maar daar hij ging hij zoals verwacht niet mee akkoord. Vandaag verschijnt de zaak voor de tuchtcommissie.

Specials

{image[329262][right-half][]}PSV'ers zijn eensgezind: Handanovic had rood moeten krijgen

Het ging na PSV - Internazionale (1-2) vooral over de actie van doelman Samir Handanovic. Steven Bergwijn leek de Sloveen buiten de zestien te omspelen, maar de keeper voorkwam dat met zijn hand. Scheidsrechter Milorad Mazic bestrafte hem met een gele kaart. Tot ongeloof van het hele Philips Stadion. Had Handanovic niet rood moeten krijgen? Nick Viergever, Luuk de Jong en Pablo Rosario geven hun mening.

Tops en flops

Na twee wedstrijden is PSV nog steeds puntloos in de Champions League. Als alles gisteravond wat meer mee had gezeten, dan hadden de Eindhovenaren na de ontmoeting met Inter niet met lege handen gestaan. Wat gebeurde er verder nog op de afgelopen Champions League-avond? FCUpdate.nl zet de tops en flops op een rijtje.

Wedstrijden

Fenerbahçe - FC Spartak Trnava (18.55 uur)

Lukt het Phillip Cocu vanavond eindelijk om eens een succesje te boeken met Fenerbahçe De Nederlandse coach zit op de schopstoel in Istanbul vanwege de slechte resultaten. Afgelopen weekend leed de povere ploeg een nieuwe afgang met een 3-0 nederlaag bij Rizespor. Daardoor staat de in verval geraakte topclub met zeven punten uit zeven duels nu veertiende in de competitie. Het duel met het Slowaakse FC Spartak Trnava van vanavond kan de bakens misschien verzetten. Een overwinning is nodig, omdat Fener in de Europa League de eerste wedstrijd verloor. De tegenstander van vanavond staat al op drie punten. 

Malmö FF - Besiktas (21.00 uur)

Besiktas is aan zijn stand verplicht om de groepsfase van de Europa League door te komen. De Turkse grootmacht is ingedeeld in de niet al te zware poule met Sarpsborg, KRC Genk en Malmö. Eerstgenoemde club werd in de eerste groepswedstrijd verslagen, laatstgenoemde is vanavond de tegenstander. Tegen de Zweden zal Ryan Babel waarschijnlijk weer in de basis beginnen. Oud-PSV'er Jeremain Lens begon de laatste competitiewedstrijd van Besiktas op de bank, dus het is nog even afwachten of er een dubbele Nederlandse inbreng aan Turkse zijde is.

Eintracht Frankfurt - Lazio Roma (21.00 uur)

Eintracht Frankfurt is dit Europa League-seizoen één van de teams die extra goed in de gaten gehouden wordt door Nederlandse voetballiefhebbers. De Duitse ploeg herbergt twee landgenoten: Jonathan de Guzmán en Jetro Willems. Laatstgenoemd is er vanavond niet bij: Willems pakte tijdens de ontmoeting met Olympique Marseille een rode kaart. De Guzman is er wel gewoon bij. Ondanks het ontbreken van Willems zal de wedstrijd een dubbel Nederlands tintje hebben, want Serdar Gözübüyük fluit het treffen.

Voetbal op tv

18.55 uur: Qarabag - Arsenal, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Fenerbahçe - FC Spartak Trnava, FOX Sports 4, ive verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: AC Milan - Olympiakos, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Malmö FF - Besiktas, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Chelsea - Videoton, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Eintracht Frankfurt - SS Lazio, FOX Sports 5, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen