De tops en flops van de Champions League-avond van Ajax

3 oktober 2018, 10:55   Bijgewerkt: 3 oktober 2018, 16:03

De eerste speeldag van de tweede speelronde van de Champions League heeft voldoende stof tot napraten gegeven. Ajax liet dinsdag zien te kunnen wedijveren met een van de beste en grootste clubs ter wereld. Dat leidde uiteraard tot de nodige uitblinkers, maar er vielen dinsdag ook enkele zaken negatief op in de Champions League. FCUpdate.nl maakt de balans op en zet de tops en flops op een rijtje.

Tops

Hakim Ziyech

{image[329230][right-half][]}Als de immer eerlijke en kritische Louis van Gaal je 'een tien' geeft voor je optreden tegen Bayern München, dan doe je iets bijzonder goed. Hakim Ziyech was volgens Van Gaal foutloos en geweldig in de eerste helft in de Allianz Arena. Wat Van Gaal zag, hadden veel mensen uiteraard opgemerkt. De Marokkaan liet de afgelopen jaren in de Eredivisie zijn kwaliteiten zien en blijkt nu ook op het hoogste niveau moeiteloos mee te kunnen. Ziyech strooide met prachtige passes, bleef rustig aan de bal en had bijna altijd de juiste oplossing in huis. Zonde was het dat Manuel Neuer zijn harde knal van afstand nog uit het doel tikte, want een wereldgoal was hem gegund geweest.

Het duo Wöber/De Ligt

{image[329231][right-half][]}Niet iedereen had verwacht dat

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber tegen Bayern het vertrouwen zou krijgen bij Ajax. De Oostenrijker heeft sinds zijn transfer van Rapid Wien nog niet weten af te rekenen met de twijfels, maar de twintigjarige verdediger bewees dinsdag dat hij echt wel kan verdedigen. Wöber greep in als het moest en bleef na een wat moeizame start prima op de been. Dat gold ook voor Matthijs de Ligt, maar dat mag inmiddels geen verassing meer heten. De jonge captain bewees maar weer eens een talent van wereldklasse te zijn. Het optreden van de Ajax-centrumverdedigers stond toch wel in schril contrast met Mats Hummels en Jerome Boateng. Dat duo wordt beschouwd als een koppel van wereldklasse, maar maakte tegen Ajax een onzekere en zeer kwetsbare indruk. 

De Ajax-fans

Het was dinsdag niet alleen binnen de lijnen genieten van Ajax, maar ook buiten het veld profileerde de Amsterdamse club zich op een positieve manier. Het uitvak in de Allianz Arena was uitstekend gevuld met Ajax-fans die zich ook de gehele wedstrijd lieten horen. Dit deden ze ook na de vroege achterstand en hielden ze de hele wedstrijd vol. Dit gold niet voor de 70.000 Bayern-fans, die gewend zijn dat hun ploeg (zeker thuis) altijd wint. Dat het moeizaam ging tegen Ajax leidde tot fluitconconcerten en ontevreden gezichten op de tribune in München.

Justin Kluivert

{image[329227][right-half][]}Hij moest er even op wachten, maar Justin Kluivert heeft dinsdag zijn eerste treffer geproduceerd in dienst van AS Roma. De negentienjarige buitenspeler knalde uit een rebound de 4-0 binnen tegen Viktoria Plzen. Hij werd daarmee de jongste Nederlandse doelpuntenmaker ooit in de Champions League. Zijn actie na de goal was echter mooier dan het doelpunt zelf. De basisklant hield een shirt met 'Nouri 34' omhoog en liet na de wedstrijd weten dat hij graag een goal wilde maken voor zijn maatje. Na zijn transfer koos hij bij Roma al voor het rugnummer 34. Klasse, Justin!

Flops

Bayern München

{image[329213][right-half][]}Wat is er aan de hand met Bayern München? De Duitse grootmacht was dinsdag tegen Ajax geen schim van zichzelf. De remise tegen FC Augsburg was een domper, net als de daaropvolgende verliespartij bij Hertha BSC. Maar het gelijkspel tegen Ajax is nu alweer de derde wedstrijd op rij die niet is gewonnen door Der Rekordmeister. De kritiek was afgelopen zomer al dat Bayern de vrij oude selectie niet heeft ververst en dat lijkt de ploeg van Niko Kovac inderdaad op te breken.

Niko Kovac

Dat Niko Kovac vorig seizoen met Eintracht Frankfurt in de bekerfinale overtuigend won van Bayern München, heeft hem ongetwijfeld meer krediet opgeleverd bij zijn nieuwe werkgever. Met Eintracht werd hij achtereenvolgens elfde en achtste, maar werken bij Bayern München is een ander verhaal. Wat opviel was dat zijn team tegen Ajax een stuurloze indruk maakte. Het gelijkspel tegen de Amsterdammers was bovendien al de derde domper op rij voor de coach, die nu merkt welke krachtvelden er allemaal loskomen als Bayern München een tijdje niet wint. Hoe gaat hij daar mee om?

Pavel Královec

{image[329233][right-half][]}Pavel wie? Pavel Královec, de scheidsrechter bij het duel tussen Bayern München en Ajax. Beide clubs maakten er dinsdag een geweldige strijd van, maar dat was niet de danken aan het fluitwerk van Královec. De 41-jarige Tsjech hielp het duel bijna eigenhandig om zeep door voor elk mannelijk duel af te fluiten. Het was goed te zien dat zowel de spelers van Bayern als die van Ajax daar niet vrolijk van werden. De arbiter floot aan beide kanten voor elk wissewasje en was dus wel consequent. Consequent slecht.

José Mourinho

Manchester United behoorde onder Sir Alex Ferguson tot de absolute wereldtop, maar die tijden lijken ver achter ons te liggen. Momenteel is de in verval geraakte grootmacht in handen van José Mourinho en het is de vraag hoe lang de lijdensweg met de Portugees nog duurt. De coach ligt in de clinch met Paul Pogba en uit de laatste tijd veelvuldig kritiek op spelers als er weer niet gewonnen wordt. Elke vorm van spelplezier ontbreekt momenteel bij de Engelse club. Dinsdag werd er thuis tegen Valencia (0-0) weer een slecht resultaat geboekt. Het lijkt niet meer de vraag of, maar wanneer Mourinho ontslagen wordt. 

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier! [photo,117093,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen