Ten Hag tevreden: "Hadden kunnen en moeten winnen"

2 oktober 2018, 23:25   Bijgewerkt: 2 oktober 2018, 23:38

Ajax-trainer Erik ten Hag was als vanzelfsprekend zeer tevreden over het spel van zijn ploeg in het duel met Bayern München. De Amsterdammers legden de Zuid-Duitsers bij vlagen het vuur aan de schenen. Volgens Ten Hag had er zelfs meer ingezeten dan een gelijkspel: desondanks kon de coach lachen. "Of je me mag feliciteren? Ja, dat mag je doen", sprak hij met een glimlach. 

"Natuurlijk ben je aan de ene kant heel erg tevreden, maar aan de andere kant voelt het ook dubbel. We hadden kunnen én moeten winnen", analyseerde Ten Hag na afloop tegenover Veronica. "Op de beginfase na hebben we echter een uitstekende prestatie weggezet. We speelden erg moedig, jaagden telkens goed op de bal en daar had Bayern moeite mee."

Enkele spelers blonken dinsdagavond uit bij de Amsterdammers, maar de oefenmeester loofde het hele team. "Het collectief heeft super gefunctioneerd, al waren er wel een aantal grote uitblinkers. We jaagden continu op de bal en hebben een aantal keren goed gecounterd. De tegengoal die we kregen is vermijdbaar, in de beginfase schakelden we niet snel genoeg. Maar met het spel kunnen we heel tevreden zijn."

Door het gelijkspel heeft Ajax uit twee wedstrijden al vier punten verzameld. "Qua resultaat kun je er wat mee. Als je wilt overwinteren in de Champions League, moet je uit wat meenemen en thuis alles winnen. Ik denk ook dat het vooral voor de teamontwikkeling iets positiefs is. Dit geeft een positieve bevestiging aan veel spelers."

Tot slot kon Ten Hag het niet laten ook de meegereisde supporters een compliment te geven. "Het is uitdagend om in zo'n ambiance te spelen. Onze supporters hebben zich de hele wedstrijd laten horen, dat was geweldig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen