Everton en Stekelenburg uit de League Cup, doelpunt voor 'BMI'

2 oktober 2018, 23:03

Voor Everton en Maarten Stekelenburg zit de League Cup er alweer op. De ploeg met de Nederlandse doelman in de basis kwam in de League Cup niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen Southampton, waarna er na strafschoppen werd verloren van The Saints. Namens de bezoekers miste alleen Matt Targett, terwijl Everton aanvallers Theo Walcott en Richarlison zag missen.

Dus zit de League Cup er alweer voor Everton, dat vlak voor tijd nog wel gelijkmaakte via diezelfde Walcott. Zijn treffer drie minuten voor het einde betekende de 1-1, nadat Danny Ings vlak voor rust de score had geopend. Wesley Hoedt bleef bij de bezoekers negentig minuten op de bank.

Championship

Ook in de Championship speelden de Nederlanders een rol: Bruno Martins Indi hielp het in nood verkerende Stoke City aan een overwinning op middenmotor Bolton Wanderers, door na tien minuten het openingsdoelpunt te maken. Tom Ince maakte een kwartier voor tijd de beslissende tweede: 2-0.

Een minder prettige hoofdrol was er voor Maikel Kieftenbeld: de middenvelder pakte namens Birmingham City na ruim een uur een rode kaart. Desondanks trok zijn ploeg een 1-1 gelijkspel over de streep tegen Brentford. Verder maakte Leroy Fer zijn rentree, maar kwam als invaller niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Wigan Athletic (0-0).