'Rood' Benfica ontsnapt aan puntverlies tegen AEK Athene

2 oktober 2018, 22:42   Bijgewerkt: 2 oktober 2018, 22:53

Benfica heeft dinsdagavond een uiterst moeizame overwinning geboekt op bezoek bij AEK Athene. Er leek weinig aan de hand voor de Portugezen na een snelle 0-2 voorsprong, maar na de rode kaart van Rúben Dias kwam de thuisploeg knap terug in het duel. Alfa Semedo voorkwam met een treffer van afstand puntverlies voor Benfica en bezorgden de Grieken (en Ajax) een kater: 2-3.

Het leek een probleemloze avond te worden voor de Portugezen op bezoek in de heksenketel in Griekenland. Binnen een kwartier stonden de bezoekers namelijk al op een 0-2 voorsprong. Eerste werkte Haris Seferovi? een rebound binnen en nog geen tien minuten later kopte Álex Grimaldo een voorzet van Pizzi binnen bij de tweede paal (0-2). Geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg die in eigen huis in de eerste speelronde van Bayern München verloor.

Dus leek AEK op weg naar een goed resultaat voor zichzelf én voor Ajax, maar een kwartier voor het einde werd Benfica alsnog gered. Alfa Semedo schoot uit een counter vanaf twintig meter in de verre hoek. En hoewel de bal houdbaar leek voor Vasileios Barkas, lag de keeper te vroeg op de grond en moest hij de inzet te machtig blijven. Dus bezorgde hij de thuisploeg een flinke kater en ook Ajax zal niet blij zijn met het winnende doelpunt. Ondanks de zege blijft Benfica wel nummer drie in poule, achter Bayern München én koploper Ajax. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen