City ontsnapt bij 'Nederlands' Hoffenheim, Dybala steelt de show

2 oktober 2018, 20:50   Bijgewerkt: 2 oktober 2018, 20:56

Manchester City heeft zijn tweede duel in de groepsfase van de Champions League op het nippertje gewonnen. Op bezoek bij Hoffenheim werd het dinsdagavond 1-2. Vlak voor tijd maakte David Silva de broodnodige winnende, nadat zijn team eerder al een zuivere penalty was onthouden. Juventus trapte ook vroeg op de avond af en had een gemakkelijke avond. Dankzij drie goals van Paulo Dybala werd BSC Young Boys eenvoudig opzij gezet: 3-0.

TSG Hoffenheim - Manchester City: 1-2

Na de thuisnederlaag van Manchester City tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay (1-2) moest het team van Pep Guardiola dinsdagavond op bezoek bij TSG Hoffenheim in Groep F wél een goed resultaat behalen. De Duitsers, met landgenoten Justin Hoogma en Joshua Brenet in de basis, had op bezoek bij Shakhtar Donetsk een puntje gepakt (2-2) en was dus beter begonnen aan het Champions League-seizoen. Tegen de Engelse landskampioen begonnen de Duitsers ook voortvarend, binnen de minuut had Ishak Belfodil al de 1-0 gemaakt.

Na rust was City veel minder bij machte om Hoffenheim pijn te doen. Scheidsrechter Damir Skomina hielp ook niet mee, de uitermate zwakke arbiter verzuimde om de pal op te stip te leggen toen Sané ten val werd gebracht door keeper Oliver Baumann. Toch kwam het nog goed voor de Engelse landskampioen, die zondag op bezoek gaat bij medekoploper Liverpool. Twee minuten voor tijd profiteerde Silva van gepruts in de Duitse defensie, de Spanjaard strafte het genadeloos af: 1-2. Het moedige Hoffenheim had lang stand gehouden, maar ging zo uiteindelijk toch ten onder. Manchester City pakt zo hele belangrijke punten.

 

{image[329210][right-half][]}Juventus - BSC Young Boys: 3-0

Zonder Cristiano Ronaldo begon Juventus aan de wedstrijd tegen BSC Young Boys. De absolute vedette had in het uitduel bij Valencia (0-2 winst) rood gekregen en moest daardoor in Turijn vanaf de tribune toekijken. Onder toeziend oog van de Portugese wereldster had Juventus niks te vrezen van de Zwitserse tegenstander. Young Boys had twee weken geleden met 0-3 verloren van Manchester United en kwam in Turijn niet bepaald veel sterker voor de dag.

Dybala zorgde namelijk al in de eerste minuut voor de openingstreffer. Een lange pass van achteruit nam hij in één keer op de pantoffel: prachtig verdween zijn volley in de lange hoek: 1-0. Ook de tweede treffer liet hij noteren. Nadat keeper David Von Ballmoos een afstandsschot had gelost, was Dybala er als de kippen bij om Juventus op 2-0 te zetten en daarmee het duel te beslissen.

De grote Dybala-show ging na rust vrolijk verder. De spits trof in minuut 69 namelijk voor de derde keer doel. Op aangeven van Juan Cuadrado verzilverde hij de volgende kans uit een mooi uitgespeelde aanval. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. De schade werd nog erger voor de bezoekers, toen Aly Camara na 78 minuten spelen zijn tweede geel en dus rood kreeg bij Young Boys. Ondanks het nog grotere overwicht dat daardoor ontstond, bleef het bij 3-0. Juve heeft daarmee na twee duels - net als in de Serie A - de volle buit te pakken in Groep H.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen