Ten Hag start met Ajax zonder spits, mét Wöber en Van de Beek

2 oktober 2018, 19:07   Bijgewerkt: 2 oktober 2018, 22:42

Erik ten Hag kiest bij Ajax voor een bijzondere opstelling: bij afwezigheid van Frenkie de Jong die ontbreekt in het team, is er een plek ingeruimd voor Maximilian Wober. De Oostenrijkse verdediger start naast Matthijs de Ligt, waardoor Daley Blind opschuift naar het middenveld. Verder begint de coach zonder diepe spits, waardoor Klaas-Jan Huntelaar én Kasper Dolberg op de bank beginnen in München. Daarom start Donny van de Beek wel in het team.

Door de afwezigheid van De Jong - die niet bij de wedstrijdselectie zit - moest Ten Hag zijn opstelling omgooien en kiest dus niet voor Carel Eiting op de plek van De Jong, maar voor Blind. Eerder was de oefenmeester nog wel lovend over het optreden van de jonge Ajax-middenvelder tegen PSV, ditmaal kiest hij dus anders.

Omdat Ten Hag zonder statige diepe spits speelt, mogen Hakim Ziyech, David Neres en Dusan Tadic het voorin laten zien. Donny van de Beek komt er op het middenveld bij: tegen AEK Athene speelde Ten Hag ook een fase zonder diepe spits. Toen vervulde Tadic de rol centraal voorin met verve: niet veel later viel Dolberg overigens alsnog in en ging de Deen in de spits spelen. In München zit hij evenals Huntelaar op de bank.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Blind; Ziyech, Tadic, Neres.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen