FC Groningen legt Robben senior vast als talentenbegeleider

2 oktober 2018, 16:21

FC Groningen heeft Hans Robben, de vader van Arjen Robben, bereid gevonden om als talentenbegeleider bij de eerste selectie te fungeren. De voormalig jeugdtrainer van de Trots van het Noorden gaat zich een dag in de week bezighouden met het begeleiden van jonge spelers binnen de eerste selectie 'in de breedste zin van het woord.' Dat meldt Groningen via de officiële kanalen.

"Zo zal hij coachen, adviseren en begeleiden op onderdelen als onderwijs, financiën en lifestyle en gaat hij ondersteuning bieden aan spelers die bij FC Groningen in een nieuwe omgeving terecht komen", legt directeur Hans Nijland uit in de wekelijkse nieuwsbrief. "De werkzaamheden en aandachtspunten van Hans Robben worden in overleg met de technische staf van de eerste selectie bepaald. We zijn zeer verheugd dat wij een beroep kunnen doen op iemand met de kennis en ervaring van Hans Robben in het nationale en internationale voetbal. Wij denken dat zijn tips en aanwijzingen zeker voor jonge spelers een enorme meerwaarde hebben."

Ook in de jeugdopleiding kon Nijland positief nieuws brengen: er is een samenwerkingsverband gesloten met het Jeugdfonds Sport. "Deze stichting maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub. Het fonds betaalt de contributie, of een deel daarvan, rechtstreeks aan de sportvereniging", aldus Nijland.

Supporters

Verder ging de bestuurder in de nieuwsbrief in op de rol van de supporters in het eigen stadion. "Aan alles en iedereen met een groen-wit hart was te merken dat het verdiende punt tegen FC Utrecht opluchting gaf. Spelers en staf lieten na afloop blijken het enorme spandoek met de aanmoediging voorafgaand aan de wedstrijd als een hart onder de riem te hebben ervaren. Dat gebaar werd enorm gewaardeerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen