Spoorboekje: PSV in actie tegen Inter, tops en flops van CL-avond

3 oktober 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 3 oktober.

Specials

Tops en flops

Wie vooraf gezegd zou hebben dat Ajax met een 1-1 op bezoek bij Bayern München ontevreden zou zijn, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Toch zullen spelers, staf en fans het gevoel hebben dat er dinsdag meer in had gezeten dan een remise. Wat gebeurde er verder nog op de afgelopen Champions League-avond? FCUpdate.nl zet de tops en flops op een rijtje.

PSV-opponent Internazionale hongerig na jarenlange CL-absentie

Op 22 mei 2010 stonden Wesley Sneijder en consorten met de Champions League-bokaal op de grasmat van het Estadio Santiago Bernabéu. Het was de kers op de taart voor Internazionale na vijf landstitels op rij en moest het begin worden van Europese hegemonie. Het liep anders: Inter kwam het seizoen daarna niet verder dan de laatste zestien en verdween vervolgens zes seizoenen van het Europese toppodium. Dit voetbaljaar zijn de Nerazzurri eindelijk terug in de Champions League. Wat kan PSV verwachten? Samen met journalist en Interista Willem Haak blikt FCUpdate.nl vooruit.

Wedstrijden

PSV - Internazionale (21.00 uur)

Na de 4-0 nederlaag in Camp Nou moet PSV vanavond aan de bak in de Champions League. Voorafgaand aan de groepsfase werd Internazionale gezien als de grootste concurrent van PSV in de strijd om plaats drie, maar de Italianen wonnen in de eerste speelronde knap met 2-1 van Tottenham Hotspur. De wedstrijd tegen Inter betekent overigens ook een weerzien met Stefan de Vrij, die in 2010 als Feyenoorder met 10-0 in Eindhoven verloor. 

Tottenham Hotspur - FC Barcelona (21.00 uur)

In de groep van PSV staat er nog een mooie affiche op het menu: de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en FC Barcelona. Tottenham verloor in de eerste speelronde van Inter, maar FC Barcelona pakte tegen PSV wel drie punten. Toch liggen er kansen voor de Engelsen. Tottenham liet de laatste jaren al vaker zien van grote clubs te kunnen en daarnaast is Barcelona kwetsbaar de laatste weken. De laatste drie competitieduels leverden slechts twee punten op. 

Atlético Madrid - Club Brugge (21.00 uur)

Club Brugge verloor in de eerste speelronde thuis van Borussia Dortmund en gaat vanavond in Madrid op zoek naar de eerste punten in de Champions League. Het wordt interessant om te zien wat de Ruud Vormer, Arnaut Danjuma Groeneveld en Stefano Denswil kunnen tegen Antoine Griezmann en co. 

Voetbal op tv

18.55 uur: Paris Saint-Germain - Rode Ster Belgrado, Ziggo Sport 14, live verslag van het CL-duel

18.55 uur: Lokomotiv Moskou - Schalke 04, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Napoli - Liverpool, Ziggo Sport Racing, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: PSV - Internazionale, Veronica, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: FC Porto - Galatasaray, Ziggo Sport Extra, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Tottenham Hotspur - FC Barcelona, Ziggo Sport Golf, live verslag van het CL-duel

21.00 uur: Atlético Madrid - Club Brugge, Ziggo Sport Docu, live verslag van het CL-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen