PSV-opponent Internazionale hongerig na jarenlange CL-absentie

3 oktober 2018, 13:30   Bijgewerkt: 3 oktober 2018, 17:20

Op 22 mei 2010 stonden Wesley Sneijder en consorten met de Champions League-bokaal op de grasmat van het Estadio Santiago Bernabéu. Het was de kers op de taart voor Internazionale na vijf landstitels op rij en moest het begin worden van Europese hegemonie. Het liep anders: Inter kwam het seizoen daarna niet verder dan de laatste zestien en verdween vervolgens zes seizoenen van het Europese toppodium. Dit voetbaljaar zijn de Nerazzurri eindelijk terug in de Champions League. Wat kan PSV verwachten? Samen met journalist en Interista Willem Haak blikt FCUpdate.nl vooruit.

Eindelijk terug in het miljardenbal

De rentree is te danken aan een 2-3 overwinning op Lazio in de laatste speelronde van het afgelopen seizoen. "Daardoor was de ontlading echt gigantisch", zegt Haak. "Zowel financieel als voor het imago van Inter was dat heel belangrijk. Daardoor was de club financieel en qua appeal weer in staat om grote spelers aan te trekken, met Vrsaljko (Atlético Madrid) en Asamoah (Juventus). Je ziet wel dat er de afgelopen jaren, sinds de komst van eigenaars Suning, vooruitgang wordt geboekt en de Champions League-kwalificatie is daar gewoon echt een bevestiging van. Dat merkte je ook in het stadion tegen Tottenham, want de sfeer was als vanouds. De terugkeer in de Champions League werd echt gevierd."

De Champions League-terugkeer heeft de Italiaanse grootmacht een impuls gegeven, weet Haak. "De transferperiode ging heel goed met veel aanwinsten. Vorig jaar was het probleem dat er geen breedte in de selectie zat, maar dat is er in de zomer wel aan toegevoegd. Elke positie is nu dubbel bezet en er is echt kwaliteit gehaald. Daarom waren de verwachtingen aan het begin van het seizoen heel hoog. Italiaanse kranten schreven dat Inter misschien de ploeg was die het Juventus lastig kon maken in de strijd om de titel. Toen het begin van het seizoen vervolgens teleurstellend verliep, was het in één keer crisis. De laatste vier wedstrijden zijn gewonnen en daardoor is de rust in de tent teruggekeerd, al ging het niet met goed spel. Het is zeker niet de start die Inter had verwacht en gehoopt." De blauw-zwarten bezetten na zeven duels de vierde plaats.

Icardi de grote ster van Internazionale

Vaste basiskracht is Stefan de Vrij, die afgelopen zomer overkwam van concurrent SS Lazio. "Hij doet het wel goed. Hij vormt samen met Milan Skriniar het verdedigingsduo. Miranda wordt daardoor uit de basis gehouden en De Vrij heeft zich dus meteen in de basis genesteld", legt de journalist uit. "Dat mag ook wel, want er werd veel verwacht toen hij van Lazio overkwam waar hij echt een grote meneer is geworden. De pers was zelfs verbaasd dat hij naar Inter ging en werd er gevraagd of het wel echt een stap omhoog was. Hij vormt nu een mooi duo met Skriniar en daar kan Inter nog jaren op voortborduren", aldus Haak, die weet dat Inter dit seizoen in een 4-2-3-1-systeem aantreedt.

"Inter wordt gezien als favoriet"

Volgens Haak wordt er in Italië verwacht dat Inter vanavond een goed resultaat haalt in Eindhoven. "PSV wordt gezien als de zwakste tegenstander in deze poule. Inter hoopt zich te kwalificeren door tweede te worden achter Barcelona. Willen ze dat doorzetten, dan zullen ze ook gewoon bij PSV moeten winnen. Zo wordt er ook echt over geschreven. Inter wordt gezien als favoriet en zal het vanavond weer moeten laten zien." Dat betekent volgens hem echter niet dat Inter op de aanval zal inzetten. "Italiaanse ploegen in Europa spelen nooit echt aanvallend. Ik denk dat ze een beetje zullen afwachten en hopen op een 0-1 overwinning. Inter zal wachten en proberen eruit te komen met Matteo Politano, die waarschijnlijk op rechts start, en Icardi die dodelijk is voor het doel."

Door: Remco Jacobi

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen