Slutsky ziet in blessuregolf Vitesse niets meer dan 'botte pech'

2 oktober 2018, 11:52

Het zit Vitesse op blessurevlak tot dusver niet mee. Het uitvallen van Tim Matavz was afgelopen weekend de zoveelste tegenslag voor de Arnhemmers, die met acht spelers een volle ziekenboeg hebben. Trainer Leonid Slutsky baalt, maar verwijt zichzelf niets.

Hij spreekt van 'botte pech' en denkt niet dat zijn trainingsmethodes schuldig zijn. "Het zijn mechanische breuken", zegt de Rus tegen De Gelderlander. "Breuken door botsingen of ongevallen. Daaraan is in veel gevallen niet veel te doen."

Tijdens de pittige voorbereiding raakte alleen Hilary Gong geblesseerd en vielen er verder geen slachtoffers. "En dan gaat het om een knieblessure, die niets met overbelasting te maken heeft. We hebben in de zomer al volop rekening gehouden met belasting. Met intensiteit van trainen en wedstrijden spelen. Die was op het individu toegesneden. Maar een voorbereiding is altijd pittig. Natuurlijk is er ontzettend hard gewerkt. Dat hoort bij topsport. Iedereen moet topfit worden", beseft de coach.

Het uitvallen van Matavz is de zoveelste domper voor de coach, die de nodige spelers met lange blessures moet missen. "Het zijn stuk voor stuk enorme tegenvallers. Maar het heeft niets met de trainingsmethodes te maken of de zomercampagne. We trainen de laatste weken juist erg rustig en relaxed, om iedereen optimaal fit te hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen