Interview: Onana hoopt op stunt in duel met voorbeeld Neuer

2 oktober 2018, 10:25   Bijgewerkt: 2 oktober 2018, 12:09

Ajax wacht dinsdagavond de tweede Champions League-wedstrijd van het seizoen in de Allianz ArenA tegen Bayern München. Het is een duel met een speciaal tintje voor doelman André Onana, aangezien hij tegenover zijn grote voorbeeld Manuel Neuer staat. Dat zorgt voor een gezonde dosis spanning bij de Kameroener die voorspelt dat de Amsterdammers voor een grote stunt kunnen zorgen in Zuid-Duitsland. "Ik hoop op een 0-2 zege."

Het was mede dankzij André Onana dat Ajax zaterdagavond overeind bleef in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2). De Limburgers kregen via Ahmed El Messaoudi een enorme kans op de openingstreffer. Het schot van de Belgische middenvelder werd echter gekeerd door het uitgestoken been van Onana. Omdat invaller Kasper Dolberg na rust de ban brak en de Afrikaanse goalie Lazaros Lamprou en André Vidigal van het scoren afhield, kon Hakim Ziyech de pot beslissen. Met de vorm van de keeper zit het dus wel goed.

Leren van Bayern

"Het maakt niet zoveel uit", glimlacht Onana in gesprek met FCUpdate.nl. "Het gaat erom dat ik van dat soort wedstrijden leer en dat je kunt groeien als keeper. Dat is het belangrijkste. Het is voor zowel mezelf als het team, met veel jonge talenten, een nieuwe ervaring waarvan we kunnen leren. Bayern is een van de grootste clubs ter wereld. Maar nu denk ik er niet aan dat ze mogelijk interesse hadden en denk er vooral aan hoe we een resultaat kunnen behalen. Het is fantastisch voor ons team om dit mee te mogen maken", vindt de doelman.

Geen uitgesproken favoriet

De Wereldkampioen van 2014 vindt Onana als de beste, maar hij weet ook dat Duitsland met Marc-André Ter Stegen nog een keeper van wereldklasse heeft. "Ik vind het lastig om te zeggen. Ze zijn allemaal erg verschillend, hebben specifieke kwaliteiten. Of het nu gaat om Manuel Neuer of Marc-André ter Stegen, ze zijn beiden erg goed. Maar allebei op hun eigen manier, omdat hun stijl past bij de club waarvoor zij spelen."

"Zet een Ter Stegen eens neer bij Chelsea – dan zal het een andere keeper zijn. Ook bij een Stoke City zal hij anders keepen. Ik probeer altijd te kijken naar de context waarin een doelman deel uitmaakt van een team. Maar als ik écht moest kiezen, dan ga ik voor Neuer. Hij is de meest complete doelman die ik ken."

Onana hoopt op stunt

Door: Pieter Stroink van Eizenga

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen