Goal Van Aanholt helpt Palace niet aan punten tegen Aké

1 oktober 2018, 22:52

Het Bournemouth van Nathan Aké heeft de Premier League-wedstrijd tegen Crystal Palace met 2-1 gewonnen. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong, zag Palace-back Patrick van Aanholt op fraaie wijze de gelijkmaker scoren en ging in de slotfase dankzij een benutte pingel toch met de drie punten aan de haal.

Twee Nederlanders sierden de basisopstellingen. Aké stond bij Bournemouth centraal achterin geposteerd, terwijl Van Aanholt zoals altijd linksback stond bij de gasten van Crystal Palace. Van Aanholt en co kwamen al binnen vijf minuten op achterstand dankzij een trefzekere David Brooks. Palace had het lastig, maar kwam na rust sterk uit de kleedkamers en dat resulteerde in de gelijkmaker van Van Aanholt. De verdediger knalde overtuigend raak in de 55e minuut.

Lang leek Palace een punt mee naar huis te nemen, maar Junior Stanislas dacht daar anders over. De invaller benutte enkele minuten voor tijd een pingel, waardoor het eindigde in 2-1. Bournemouth stijgt daardoor naar de zesde plaats in Engeland. Palace staat dertiende.