Directeur Nijland vindt niet dat selectie FC Groningen te jong is

1 oktober 2018, 22:25

FC Groningen kent een draak van een seizoenstart en algemeen directeur Hans Nijland hoopt dat er snel een ommekeer komt. Hij krijgt de laatste weten ook veel kritiek, maar vindt dat de spelersgroep goed genoeg is voor betere resultaten. "We hebben met Padt een zeer ervaren keeper in de goal. Te Wierik en Memisevic zijn ervaren kerels en Zeefuik en Warmerdam zijn ook geen kleuters meer."

Op Radio Noord vertelt Nijland dat er een hoop spelers niet gehaald zijn in het afgelopen transferwindow. FC Groningen wilde jonge spelers de kans geven om door te breken. "We hebben talentvolle spelers, zoals Tom van de Looi en Ludovit Reis. Het is hartstikke belangrijk dat zij heel veel speelminuten krijgen."

FC Groningen spendeerde deze zomer toch bijna vier miljoen euro in het aantrekken en behouden van spelers. Onder meer Ritsu Duan werd definitief ingelijfd. "Dat is voor een club als FC Groningen hartstikke veel geld." Desondanks krijgen Nijland en co het verwijt dat de spelersgroep te jong is. Hijzelf vindt van niet. "We hebben met Padt een zeer ervaren keeper in de goal. Te Wierik en Memisevic zijn ervaren kerels en Zeefuik en Warmerdam zijn ook geen kleuters meer."

Door het gelijke spel van afgelopen weekend tegen FC Utrecht is Groningen weer even hekkensluiter af. Het geeft Nijland hoop voor de komende weken. "Ik hoop na zondagmiddag dat de ommekeer nabij is. Het is zorgelijk waar je nu staat, maar geef het ook even zijn tijd. We zijn ervan overtuigd dat we beter kunnen dan nu de stand op de ranglijst is."

Zaterdag wacht een nieuwe kans, want dan speelt de nummer zeventien tegen ADO Den Haag. Daarna wachten zware potjes tegen Heracles Almelo en PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen