Ten Hag over Frenkie de Jong: "Is nog een groot vraagteken"

1 oktober 2018, 20:23   Bijgewerkt: 1 oktober 2018, 21:19

Erik ten Hag blikt tijdens de gebruikelijke persconferentie voorafgaand aan een Champions League-wedstrijd vooruit op het duel bij Bayern München. Hij gaat in op de fitheid van Kasper Dolberg en Frenkie de Jong en put hoop uit het feit dat Bayern de laatste twee competitiewedstrijden niet won. "Er zitten bij hun dus ook zwaktes in de ploeg."

Bayern München verloor de laatste twee wedstrijden in de Bundesliga maar liefst vijf punten en is daardoor de koppositie kwijt. Heel veel wil dat volgens Ten Hag, die jarenlang het tweede elftal van Der Rekordmeister trainde, niet zeggen. "Je kan het aan beide kanten uitleggen. Ze zullen nog meer dan anders gemotiveerd zijn, maar het kan ook de andere richting opwerken. Er zitten bij hun dus ook zwaktes in de ploeg. Wij zullen ons eigen spel spelen. Iedere wedstrijd maak je je plan en in iedere wedstrijd krijg je kansen. Die kansen gaan wij proberen te pakken."

Frenkie de Jong

Een groot twijfelgeval voor Bayern-uit is Frenkie de Jong. De middenvelder ontbrak tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar reisde wel af met de selectie naar Duitsland. Hij traint later vanavond (maandag) apart van de groep mee om zo min mogelijk risico te nemen. Ten Hag houdt nog een grote slag om de arm. "Frenkie maakt progressie. Het gaat voortvarend, maar of het snel genoeg gaat voor morgen moeten we nog kijken. Of meespelen haalbaar is, is nog een groot vraagteken."

Kasper Dolberg lijkt volgens de coach wel fit genoeg om vanaf de aftrap te beginnen. "Hij heeft in een kort tijdsbestek heeft hij een aantal wedstrijden gespeeld. Ik denk dat hij bijna negentig minuten kan spelen." Of Ten Hag kiest voor Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar wil hij nog niet zeggen. "Ze zijn beide bruikbaar, maar je kan ze elk op een andere manier gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen