Van Bommel wil revanche tegen Inter: "Nog steeds pijn"

Van Bommel wil revanche tegen Inter: "Nog steeds pijn"

1 oktober 2018 – PSV-coach Mark van Bommel aast als trainer van de Eindhovenaren op revanche tegen Internazionale. De Italianen komen woensdagavond voor de Champions League naar Eindhoven en Van Bommel hoopt dit keer wel van Inter te winnen in het miljoenenbal.Als middenvelder van Bayern München lukte hem dat namelijk niet in de CL-finale van 2010. Toen verloor speler Van Bommel samen met onder meer Arjen Robben van het Inter van José Mourinho en Wesley Sneijder: 0-2.

Tegenover La Gazetta dello Sport wordt duidelijk dat die verliesbeurt Van Bommel nog altijd een beetje dwarszit. "Het doet nog steeds pijn, want wij speelden toen heel sterk. Inter had José Mourinho en die speelde het tactisch perfect."

Een paar maanden later was Van Bommel zelf als voetballer actief in Milaan. Hij kwam een aantal jaar uit voor aartsrivaal AC Milan. Met veel genoegdoening denkt de huidig coach van de Eindhovenaren terug aan zijn tijd in Italië. "Ik was in tranen toen ik daar wegging, want AC Milan was als een familie voor mij." Hij looft bovendien de manier van beleving bij Italiaanse supporters. "Zij voelen aan wanneer een speler bereid is om te sterven voor de club."

Woensdag nemen PSV en Internazionale het tegen elkaar op in het Philips Stadion. Voor PSV de kans om na de verliespartij tegen FC Barcelona de eerste punten de pakken. En dan neemt Van Bommel ook een beetje revanche voor acht jaar geleden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020