Speler van de Week: wat is Feyenoord zonder Van Persie?

1 oktober 2018, 17:30

Groot was het applaus toen Robin van Persie met rood op zak het veld van De Kuip moest verlaten. Geen Feyenoorder nam hem de rode kaart tegen Vitesse kwalijk. Want net als een week eerder tegen FC Utrecht maakte de 35-jarige Van Persie het verschil. En daarom is hij onze Speler van de Week.

Zodra Van Persie dit seizoen scoort voor Feyenoord, winnen de Rotterdammers. Alleen tegen De Graafschap (2-0) en AZ (1-1) stond Oranje's topscorer aller tijden droog. Vooral dankzij Van Persie staat Feyenoord na zeven wedstrijden op gelijke hoogte met Ajax. Wat zou Feyenoord waard zijn zonder zijn aanvoerder?

{image[329170][right-half][Serdar Gözübüyük]}Dat antwoord lijkt spoedig te komen. Of Feyenoords wonderadvocaat Joris van Benthem moet weer een juridisch hoogstandje uit de hoge hoed toveren. Als het aan de aanklager ligt, gaat RvP twee wedstrijden brommen. Maar Van Persie ging niet akkoord en wacht de weg naar Zeist, waar de tuchtcommissie de rode kaart gaat beoordelen. Van Benthem kreeg eerder al eens vrijspraak voor Michiel Kramer, Rick Karsdorp en Eljero Elia voor elkaar. Wordt Van Persie de volgende?

Het lijkt logisch dat Feyenoord en Van Persie voor vrijspraak gaan. "Het was geen rood", waren na afloop de woorden van de hoofdrolspeler, die in de ogen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük te hard door ging op Max Clark. Met het niet akkoord gaat acht kamp-Van Persie de kans op strafvermindering hoe dan ook reëel. Anderzijds kleeft er een risico aan dat de strafeis verhoogd wordt en dan komt De Klassieker tegen Ajax op 28 oktober in gevaar.

{image[329161][left-half][]}Maar eerst wacht Feyenoord de duels met Willem II (uit) en PEC Zwolle (thuis). Twee wedstrijden die de bekerhouder hoort te winnen, ook zonder Van Persie. Maar in de 87ste minuut bij een 1-1 tussenstand is het toch wel heel fijn om hem in je ploeg te hebben. Want wat schoot 'ie de bal hard én precies in het doel.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen