Spoorboekje: interview Onana, Bayern - Ajax en persco PSV

2 oktober 2018, 08:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 2 oktober.

Nieuws

Update meespelen Frenkie de Jong

Frenkie de Jong verliet maandagavond al na twintig minuten de training van Ajax. De kans dat de 21-jarige in actie kan komen tegen Bayern München in de Champions League lijkt onwaarschijnlijk. Later vandaag zullen we meer horen en mocht De Jong ontbreken, zal hoogstwaarschijnlijk of Carel Eiting of Donny van de Beek zijn vervanger zijn. 

Persconferentie van PSV

Woensdag neemt PSV het in Eindhoven op tegen Internazionale voor de Champions League. De eerste wedstrijd tegen FC Barcelona werd met 4-0 verloren en bij de koploper van de Eredivisie hebben ze ongetwijfeld wat meer hoop op een goed resultaat tegen de Italianen. Trainer Mark van Bommel blikt vanavond vooruit op het duel tegen de Serie A-grootmacht.

 

Specials

Onana-interview

Ajax wacht dinsdagavond de tweede Champions League-wedstrijd van het seizoen in de Allianz ArenA tegen Bayern München. Het is een duel met een speciaal tintje voor doelman André Onana omdat hij tegenover zijn voorbeeld Manuel Neuer staat. Dat zorgt voor een gezonde dosis spanning bij de Kameroener, die voorspelt dat de Amsterdammers voor een grote stunt kunnen zorgen in Beieren. "Ik hoop op 0-2. Natuurlijk weet ik dat het erg lastig is, begrijp me niet verkeerd", vertelt Onana.

Wedstrijden

Hull City - Leeds United (20.45 uur)

Marcelo Bielsa begon zijn avontuur als manager van Leeds United nog meer dan geweldig, maar van de laatste vijf duels won hij er slechts één. Desondanks staat zijn formatie nog wel altijd tweede in de Championship, maar er hijgen heel wat ploegen in de nek van Leeds. Kan de Argentijn op bezoek bij het Hull City van Jordy de Wijs - in de regel basisspeler - eindelijk weer eens drie punten bijschrijven?

Bayern München - Ajax (21.00 uur)

Als koploper van Groep E neemt de ploeg van Erik ten Hag het op tegen Bayern München - de favoriet van de poule. Hoewel Der Rekordmeister niet in een geweldige vorm steekt, heeft ook de formatie van Ten Hag weleens meer vertrouwen gehad. De tik die PSV twee weken geleden nog uitdeelde dreunt nog enigszins na, maar het miljardenbal is wel bij uitstek de plek om weer vertrouwen te tanken. 

Manchester United - Valencia (21.00 uur)

Wordt het de laatste wedstrijd van Manchester United met José Mourinho als manager? Dat is een van de grote vragen. Dat de topclub absoluut niet draait dit seizoen, staat buiten kijf. Maar hoelang houden ze Mourinho nog de hand boven het hoofd? Een nieuwe nederlaag kan weleens de druppel zijn die de toch al overvolle emmer doet overlopen.

Voetbal op tv

18.55 uur: TSG 1899 Hoffenheim - Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel

18.55 uur: Juventus - BSC Young Boys, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Bayern München - Ajax, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Manchester United - Valencia, Ziggo Sport Golf, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: CSKA Moskou - Real Madrid, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen