Bayern-coach Kovac looft Ajax en voelt geen druk na verlies

1 oktober 2018, 15:15   Bijgewerkt: 1 oktober 2018, 18:01

Niko Kovac kijkt enorm uit naar de ontmoeting tussen Bayern München en Ajax in de Champions League. Hoewel de coach met zijn ploeg in een mindere vorm verkeert, heeft hij vertrouwen in een goede afloop dinsdagavond. Bovendien heeft hij alle spelers weer terug, want ook Leon Goretzka is weer van de partij bij Der Rekordmeister. "Alle achttien veldspelers en twee keepers zijn in training", vertelde de coach tijdens het persmoment.

En tijdens dat persmoment ging het ook veel over de laatste weken, waarin Bayern München twee weken achter elkaar punten verspeelde. "Wij gaan echt niet de komende tien duels op rij punten verspelen", verzekerde Kovac op enkele kritisch vragen. "Hertha BSC scoorde twee doelpunten tegen ons, uit vier kansen. Dat moet beter. Iedereen moet zijn verdedigende verantwoordelijkheden oppakken." Toch wilde de coach niet te negatief zijn in aanloop naar het duel in de Champions League. "We moeten positief en realistisch blijven. In het begin was alles geweldig toen we wonnen, nu is alles slecht omdat we twee keer punten verliezen."

Door de verliespartij tegen Hertha BSC is Bayern alleen maar meer gemotiveerd tegen Ajax. "Op de training laten de spelers zien heel gemotiveerd te zijn. Ze willen een reactie geven en dan gaat het met name om de kleine dingen die we beter moeten doen", aldus Kovac, die veel respect heeft voor Ajax. "Ajax en Bayern zijn twee fantastische clubs, die in Europa hebben gedomineerd."

{image[328308][right-half][]}Nederlandse voetbal

Als speler had Kovac te maken met veel Nederlandse trainers: Huub Stevens, Louis van Gaal en Co Adriaanse. "Het Nederlandse voetbal staat hoog aangeschreven. Ze hebben veel invloed gehad op het hedendaagse voetbal", aldus de coach van Bayern. Bang voor het hoge druk zetten van Ajax, is hij overigens niet. "Wij krijgen altijd kansen, tegen elke ploeg. Er is geen filosofie die altijd tegen ons werkt. Het gaat er vooral om dat wij onze eigen kansen benutten."

Arjen Robben is een van de spelers die wellicht kansen gaat krijgen. De Nederlandse buitenspeler is volgens zijn coach goed op de hoogte van Ajax. "En voor zo ver ik weet, is hij meer voor Eindhoven dan voor Amsterdam. Dus hij is zeer gemotiveerd tegen Ajax", glimlachte Kovac, die zelf zijn huiswerk ook had gedaan en de laatste wedstrijden van Ajax had bekeken, zo verzekerde hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen