Van Persie hoort voorstel, rode kaart Gustafson geseponeerd

1 oktober 2018, 14:39   Bijgewerkt: 1 oktober 2018, 16:05

Robin van Persie hangt een schorsing van twee wedstrijden plus één voorwaardelijk boven het hoofd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de aanvoerder een schikkingsvoorstel gestuurd. De rode kaart die Simon Gustafson van FC Utrecht ontving is geseponeerd, Ali Messaoud (Excelsior) moet twee wedstrijden brommen.

Van Persie moet vandaag (maandag) laten weten of hij het voorstel accepteert, weet RTV Rijnmond. Bij twee wedstrijden schorsing zou Van Persie de wedstrijden tegen Willem II (uit) en PEC Zwolle (thuis) missen. Daarna staat De Klassieker tegen Ajax op het programma. De aanvoerder van Feyenoord werd zondag tegen Vitesse van het veld gestuurd vanwege een overtreding op Max Clark. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339296/van-persie-vindt-rode-kaart-onterecht-ik-schamp-hem-licht/,_blank,Van Persie liet na afloop weten de rode kaart onterecht te vinden].

Gustafson

Utrechter Gustafson hoeft niet te vrezen voor een schorsing. Zijn club meldt via de officiële kanalen dat zijn rode kaart tegen FC Groningen is geseponeerd. Scheidsrechter Bas Nijhuis vond dat de Zweed zondag te hard doorging op Samir Memisevic en bestrafte dat met een rode kaart.

Messaoud

Messaoud van Excelsior accepteerde het schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing plus één voorwaardelijk. Hij kreeg zaterdag een rode kaart voor een te harde tackle op VVV'er Axel Borgmann. De rode kaart werd uitgedeeld op advies van de scheidsrechter. Voor Vitessenaar Thomas Bruns (tackle op Jordy Clasie) en Willem II'er Atakan Akkaynak (charge op Bart Straalman) wacht dezelfde straf. Ook zij zijn voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Lees ook: ErediVisie: code rood in de herfst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen