Ajax Vrouwen loten met Van de Sanden's Lyon erg zwaar

1 oktober 2018, 13:41   Bijgewerkt: 1 oktober 2018, 21:25

De Ajax Vrouwen hebben in de achtste finales van de Champions League heel zwaar geloot: het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden kwam uit de koker. De Franse ploeg is de titelhouder van de Champions League, doordat ze vorig seizoen VfL Wolfsburg in de finale versloegen. Verder gingen ook Lieke Martens, Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Lineth Beerestein, Jill Roord en Jacintha Weimar (Bayern München) in de koker.

FC Barcelona, dat in de vorige ronde met pijn en moeite ontsnapte tegen BIIK Kazygurt (3-0) nadat het uit met 3-1 verloor, treft Schotse Glasgow City FC, terwijl Bayern München met FC Zürich een stuk minder ver hoeft te reizen. Voor de Amsterdammers, die in de eerste ronde Sparta Praag kansloos lieten, is het een loodzware, maar ook heel mooi tweeluik.

De duels worden op 17 of 18 en op 31 oktober of 1 november gespeeld. Vorig Champions League-seizoen speelde Van de Sanden, die zich momenteel begeeft bij de Oranje-selectie en daar Ajacieden Lize Kop, Liza van der Miste, Kika van Es, Kelly Zeeman en Ellen Jansen treft, nog een hoofdrol in de finale, die na verlenging ruim gewonnen werd (4-1).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen