ErediVisie: code rood, 'Diving' Lozano en Beugeelsdijk

1 oktober 2018, 14:36   Bijgewerkt: 2 oktober 2018, 08:07

PSV blijft maar winnen in de Eredivisie, want ook in speelronde 7 bleven de Eindhovenaren foutloos. Achtervolger Ajax won ook, al ging het niet eenvoudig tegen Fortuna Sittard. Heracles Almelo won ook haar vierde thuisduel dit seizoen en zijn daarmee ijzersterk gestart. Maar er gebeurde meer: begin herfst was er al een code rood, Tom Beugelsdijk ging wéér op de bon en PSV'er Hirving Lozano ging wel heel makkelijk naar de grond. Zoals de vrije trap van Robin van Persie schieten we door het afgelopen weekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Fortuna-doelman sta-in-de-weg

Tot twee keer toe werd door de stadionspeaker opgeroepen of de eigenaar van de Mini Countryman zijn auto direct wilde verplaatsen. De spelersbus van Ajax werd namelijk geblokkeerd door het kleine autootje en de bus moest de Ajacieden weer oppikken bij de hoofdingang. De eigenaar meldde zich echter maar niet en al vrij snel bleek waarom: hij stond in het doel van Fortuna. Alexei Koselev had de bus van Ajax klemgereden en vormde zo letterlijk een sta-in-de-weg. Ook als keeper hield hij het een en ander tegen - hoewel hij minder te doen had dan collega Andre Onana. Uiteindelijk kon Koselev overigens niet voorkomen dat de Ajacieden scoorden én dat de bus weg kon rijden. Zijn auto werd door Fortuna namelijk snel verplaatst.

{image[329170][right-half][Serdar Gözübüyük]}Code rood

De zomer zit er definitief op en officieel is het al een week herfst. Toch kregen we dit weekend al een ware code rood. Zondag werden liefst zes (!) spelers met een rode kaart van het veld gestuurd, een evenaring van het dagrecord uit 20 augustus 1997. De ene overtreding was zwaarder dan de ander, zo zal niemand twijfelen aan de prent van Atakan Akkaynak, maar juist wel aan die van Simon Gustafson. Zaterdag moest Ali Messaoud voortijdig het veld verlaten. Een ware code rood dus dit weekend: zelfs Robin van Persie speelde een dubbelrol. Eerst maakte hij de winnende treffer, toen moest hij vertrekken na een tackle van achter. Hij werd daarom Feyenoords redder in rood.

Diving Lozano

PSV blijft maar winnen en dat is razend knap. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Want over schijn gesproken: Hirving Lozano sprintte zaterdag langs NAC'er Karol Mets en ging vervolgens naar de grond, alsof hij vol in zijn gezicht geraakt werd. 'Een Berghuisje 2.0' ging het gekscherend rond. De Mexicaan kwam goed weg want hij had al geel. Ook zijn landgenoot José Luis Mercado - die jarenlang twitterde dat de valpartij van Arjen Robben in Brazilië géén penalty was - moet dit afkeuren. Voorlopig gaat hij dus even door het leven als Diving Lozano.

{image[328998][left-half][]}Geen drie treffers

Ondanks talloze man-meer-situaties, diverse penalty's en oneindig veel kansen, lukte het dit weekend geen enkele ploeg om meer dan twee doelpunten te produceren. Een unicum in de Eredivisie. Het is ook niet verrassend dat veel keepers uitblonken, onder wie Andre Onana en Janis Blaswich. Als Heracles zelf de eerste twintig minuten scherper was geweest in de afronding, had het overigens al vier keer kunnen scoren. Maar het lukte de Almeloërs niet en ze waren niet de enige: elke ploeg bleef steken op twee, één of nul goals.

{image[329171][right-half][]}Tom Beugeelsdijk

Vorige week zat Beugelsdijk als eerste een schorsing uit vanwege het aantal gele kaarten dat hij dit seizoen pakte - en nog had staan. Uit de eerste zeven duels (waarvan hij er zes speelde) kreeg de verdediger liefst vijf (!) gele kaarten. Alleen tegen Excelsior ging hij niet op de bon en daarmee ligt hij ver voor op het gemiddelde van recordhouders Aleksandar Rankovic (2003/04), Guy Ramos (2011/12), Joeri de Kamps (2014/15) en Cristián Cuevas (2017/18), die allen tot twaalf gele kaarten kwamen. Gaat Beugeelsdijk dat record breken?

Wat verder nog opviel…

De Superboeren zijn van het betere houtwerk

Kippenvel!

[photo,117044,left,]

Een mooie actie in Groningen: eenzame ouderen mochten mee het veld oplopen, iets dat eerder gebeurde bij RKC Waalwijk. Ze hadden er zichtbaar veel plezier in! Zou FC Utrecht-trainer Dick Advocaat (71) stiekem nog even aan z'n vrouw thuis gedacht hebben?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen