Veerman genoot van derby van Hamburg: "Dit is een belevenis"

1 oktober 2018, 09:26

Henk Veerman heeft het enorm naar zijn zin op het tweede niveau in Duitsland. Hoewel de sterke spits zondagmiddag slechts een kwartier als invaller binnen de lijnen kwam namen St. Pauli tegen de grote vijand Hamburger SV, kijkt hij zijn ogen uit bij de cultclub. "Ik speelde in de Eredivisie weleens wedstrijden waarin vrijwel niets gebeurde. Dat je achteraf denkt: goh, wat jammer, deze anderhalf uur van mijn leven krijg ik niet meer terug. Ik kan je vertellen: dat is in Duitsland ondenkbaar."

In de Leeuwarder Courant gaat de spits in op zijn situatie in de 2.Bundesliga, waarin hij zondagmiddag dus slechts een kwartier meedeed in de ultieme derby, waarvoor 57 duizend mensen waren uitgerukt. "De trainer koos om tactische redenen voor iemand anders. Dat is zijn goed recht. De wedstrijd verliep eigenlijk zoals we hadden voorspeld: wij moesten veel verdedigen en hopen op een kansje. Met 0-0 zijn we wel tevreden."

Tevreden is Veerman ook over het leven in Hamburg. "Voorlopig gaat het goed bij St. Pauli. Ik heb veel gespeeld, veel gescoord ook. En ach, hoeveel dat waard is? Dat zien we de komende weken wel", vertelt hij over een mogelijke basisplaats. Over het niveau op het tweede niveau in Duitsland heeft de targetman niets te klagen. "Zo speelt bij Köln bijvoorbeeld Jonas Hector. Die staat gewoon bij het Duitse nationale elftal in de basis."

Spijt heeft de sterke aanvaller dus nog geen seconde van zijn transfer. "Dit is een belevenis, hoor. Sankt Pauli en Hamburg. Het is in alles anders dan wat ik gewend was. Maar ik heb absoluut het gevoel dat ik een goede keuze heb gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen