Dolberg: "Mijn lichaam heeft moeten wennen aan topvoetbal"

1 oktober 2018, 09:05

Kasper Dolberg denkt dat de afgelopen jaren vol met blessureleed zeker niet alleen toeval zijn geweest. De Deense spits merkte dat zijn lichaam nog niet klaar was voor het mondiale topvoetbal. Fysiek gezien had hij ook beter niet mee kunnen gaan met Denemarken naar het WK. Ondanks de tegenslagen is hij er wel van overtuigd dat hij zijn oude niveau weer gaat halen. "Dat er twijfels zijn of ik ooit nog dat niveau ga halen? Maakt me echt niks uit."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Mijn lichaam heeft moeten wennen aan topvoetbal. En dat moet het nog steeds", legt Dolberg uit. "Ik kwam heel snel in het eerste elftal en speelde daar twee keer per week op hoog niveau. Of mijn lichaam daar wel klaar voor was? Het was gek geweest als mijn lijf er klaar voor was. Maar het ging toen goed."

Uiteindelijk raakte Dolberg voor lange tijd geblesseerd, revalideerde en ging afgelopen zomer mee naar het WK. Alle blessureperikelen ten spijt. En hoewel Dolberg erkent dat zijn lichaam een volwaardige zomerstop nodig had, zag hij dat zelf anders. "Het WK, daar keek ik gigantisch naar uit vanaf het moment dat ik wist dat die voetbaldroom werkelijkheid kon worden. Ik dacht er elke dag aan. Niemand gaat 'nee' zeggen tegen deelname aan een WK."

Uiteindelijk is Dolberg, die denkt klaar te zijn voor de concurrentiestrijd met Klaas-Jan Huntelaar, weer fit geworden. En vastberaden om terug te komen op zijn oude niveau. "Ik weet zeker dat dát gevoel snel terugkomt. Ik ben hongerig en wil dat ook laten zien. Ik heb steun van mijn familie, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Er ligt iets moois voor me. Ik geloof er in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen