Ajax houdt goede hoop op inzetbaarheid De Jong tegen Bayern

1 oktober 2018, 07:36   Bijgewerkt: 1 oktober 2018, 11:02

Of Frenkie de Jong in actie kan komen tegen Bayern München in de Champions League, is nog maar zeer de vraag. De middenvelder van Ajax kampt met knieklachten, die uit zijn knieholte komen. Door de lichte irritatie wordt het vooral een race tegen de klok of hij kan starten in München. Ajax-trainer Erik ten Hag houdt in elk geval goede hoop.

"Het is kort dag, maar niet onmogelijk, heb ik begrepen", laat hij weten tegenover De Telegraaf. Bijzonder ernstig is de kwetsuur, waardoor hij afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard ontbrak, in elk geval niet. De vraag is vooral of de irritatie voor dinsdagavond al helemaal is verdwenen. Matthijs de Ligt - hij ontbrak tegen AEK Athene (3-0 winst) nog - was in Sittard wel weer van de partij.

Mocht De Jong het toch niet redden, lijkt Carel Eiting de aangewezen man om te starten in het elftal van de Amsterdammers. De middenvelder kreeg bij afwezigheid van De Ligt al de voorkeur in het elftal, maar startte ook tegen Fortuna Sittard in de ploeg van Ten Hag op de plaats van De Jong.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen