Dubbele hoofdrol voor winnende Van Persie tegen Vitesse

30 september 2018, 18:44   Bijgewerkt: 30 september 2018, 18:50

Robin van Persie heeft zich opnieuw van onschatbare waarde getoond. Voor eigen publiek besliste hij het duel met Vitesse diep in de tweede helft met een schitterende vrije trap (2-1). Opmerkelijk genoeg pakte de ervaren aanvoerder vervolgens nog rood na een onbesuisde actie. In totaal trok scheidsrechter Serdar Gözübüyük drie rode kaarten.

Halverwege klonk er een voorzichtig fluitconcert in De Kuip. Niet alleen voor de tussenstand (0-1), maar ook voor het feit dat de mannen van Giovanni van Bronckhorst geen moment echt gevaarlijk waren. Dylan Vente, die dankzij zijn sterke optreden in de beker in de punt van de aanval mocht beginnen, werd zelden bereikt, terwijl ook Steven Berghuis en Jens Toornstra aan de zijkanten niet voor kansen konden zorgen. 

Vitesse profiteerde optimaal van het slappe begin van Feyenoord. Het kwam steeds beter in de wedstrijd. Dat het vertrouwen groeide, was goed te zien aan de backs Vyacheslav Karavaev en Alexander Büttner, die continu mee opkwamen. Het leidde tot een paar dreigende voorzetten en een Feyenoord dat vooral achteruit liep.

Toch knokte Feyenoord zich al snel terug. De tweede helft was nog geen drie minuten onderweg toen Eric Botteghin bij een corner weer eens torenhoog voor het doel verscheen. Zijn inzet leek nog te worden verlengd door Robin van Persie, maar de captain zat er niet aan. De goal van de Braziliaan betekende groen licht voor Feyenoord, dat sterker en sterker werd voor eigen publiek.

Na een nare valpartij van Tim Matavz, waarbij hij zijn knie leek te verdraaien, trapte Feyenoord nog één keer het gaspedaal in. Vitesse leek met tien man stand te houden, totdat Van Persie achter de bal ging staan bij een vrije trap. De aanvoerder schoot 'm vervolgens met veel vaart in de verre hoek: 2-1. Van Persie liet opnieuw zijn klasse zien in De Kuip, waar hij dit seizoen nu al van onschatbare waarde is.

Het was dan ook op z'n minst opmerkelijk te noemen dat uitgerekend de ervaren captain in de slotfase nog van het veld werd gestuurd. Na een onbesuisde en harde actie trok Gözübüyük voor de tweede keer terecht rood. Voor Vitesse kwam het even aantal te laat. Bovendien pakte verdediger Danilho Doekhi vlak voor tijd ook nog zijn tweede gele kaart.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Kenneth Vermeer 8; Jeremiah St. Juste 6, Eric Botteghin 7, Jan-Arie van der Heijden 6, Tyrell Malacia 6; Jens Toornstra 5 (45. Sam Larsson 7), Jordy Clasie 7 (82. Yassin Ayoub -), Tonny Vilhena 6; Steven Berghuis 7, Robin van Persie 8, Dylan Vente 6 (57. Nicolai Jørgensen 6)

Vitesse: Eduardo 8; Vyacheslav Karavaev 7, Danilho Doekhi 6, Jake Clarke-Salter 8, Alexander Büttner 7; Matús Bero 7, Thulani Serero 8, Navarone Foor 7; Thomas Bruns 4, Tim Matavz 7 (76. Max Clark -), Roy Beerens 8 (60. Oussama Darfalou 6)

Man of the match: Robin van Persie

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen