PEC bederft jubileum Van den Brom met late gelijkmaker

30 september 2018, 16:24   Bijgewerkt: 1 oktober 2018, 00:56

AZ heeft zondagmiddag in eigen huis niet kunnen winnen van PEC Zwolle. De Alkmaarders kwamen via Oussama Idrissi en Guus Til tot twee keer toe op voorsprong, maar de bezoekers vochten zich steeds knap terug in het duel. Vito van Crooy en Zian Flemming zorgden ervoor dat hun ploeg met een punt op zak huiswaarts kon keren en dat was niet geheel onverdiend gezien het spelbeeld. Daarmee werd het jubileum van John van den Brom geen doorslaand succes.

AZ had gedurende het eerste bedrijf de wedstrijd lange tijd volledig onder controle. Het speelde niet groots, maar gaf PEC geen millimeter ruimte en kwam er zelf af en toe snel en gevaarlijk uit. De Alkmaarders werden bovendien gesterkt door een vroege voorsprong. Idrissi was na tien minuten het eindstation van een prima aanval over links, kreeg de bal net iets achter zich, maar wist hem toch langs Mickey van der Hart in het net te schuiven.

Direct na de 1-1 was de ommekeer bijna compleet. Van Duinen glipte ditmaal zonder hulp langs Vlaar, kapte naar binnen en schoot op de paal. AZ leek de kluts kwijt en hunkerde opeens naar de rust. Ze waren de dominantie die het in de openingsfase van het duel liet zien kwijt. Anderzijds was de opleving van PEC ook maar kort, waardoor het tweede bedrijf niet de meest boeiende was.

De grootste kans was er voor Til, die uit een voorzet van Thomas Ouwejan vrij in kon koppen, maar de bal op zijn schouder zag belanden. Net toen iedereen in Alkmaar rekening ging houden met een gelijkspel, leek de aanvoerder van de Alkmaarders een kwartier voor tijd dan toch het goudhaantje te worden. Hij profiteerde van knullig uitverdedigen van Thomas Lam op een voorzet van Jonas Svensson door op de juiste plek te staan en de 2-1 simpel binnen te schuiven. Met zijn eerste treffer van het seizoen leek hij matchwinner te worden.

Opstellingen en beoordelingen:*

AZ: Marco Bizot 6; Ricardo van Rhijn 6.5, Ron Vlaar 5 (58. Adam Maher ), Teun Koopmeiners 6.5, Thomas Ouwejan 7; Jonas Svensson 6.5, Fredrik Midtsjø 6, Albert Gudmundsson 6, Guus Til 6.5; Bjørn Johnsen 5.5 (58. Mats Seuntjens 5.5), Oussama Idrissi 6.5.

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 5; Kingsley Ehizibue 6, Bram van Polen 5.5, Thomas Lam 5, Kenneth Paal 6; Denis Genreau 6 (64. Zian Flemming 6.5), Gustavo Hamer 6.5, Rick Dekker 6.5 (83. Gianluca Scamacca -); Younes Namli 4.5 (79. Stanley Elbers -), Mike van Duinen 7, Vito van Crooij 6.

Man of the Match: Zian Flemming

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen