FC Twente meldt zich in Eerste Divisie-kop na zege op Jong PSV

30 september 2018, 16:18

FC Twente heeft zich gemeld in de absolute kop van de Eerste Divisie dankzij een zeer moeizame overwinning op Jong PSV. Na een vlugge achterstand via Dante Rigo, hadden de Tukkers het hele duel nodig om de zaken om te draaien. PSV-goalie Yanick van Osch lag lang en vaak in de weg, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe Aitor Cantalapiedra terecht het winnende doelpunt maakte namens de thuisploeg: 2-1.

In een uitstekend gevulde Grolsch Veste kon FC Twente echter maar amper een goed vervolg geven aan de bekeroverwinning op FC Groningen (0-2). Het was gezapig tegen de talenten van PSV, bij wie Armando Osbispo en Dante Rigo hun rentree maakten na blessureleed. En die laatstgenoemde liet zich meteen gelden, want binnen zeven minuten kopte hij een afgeslagen bal vanaf de rand van het zestienmetergebied over keeper Joël Drommel.

Het gemor was duidelijk hoorbaar in Enschede, want de thuisploeg kon daar maar weinig tegenover stellen. Hoewel een doelpunt van Aitor Cantalapiedra (onterecht) afgekeurd werd wegens buitenspel, creëerden de Tukkers te weinig. Vlak voor rust schoot de Spaanse aanvaller in de handen van Yanick van Osch, die door de afwezigheid van Drommel afgelopen week wederom werd opgeroepen bij Jong Oranje.

Toch werd Van Osch uiteindelijk geklopt: Aitor beloonde de druk van Twente. Na een voorzet vanaf links van Rafik Zekhnini bleef Aitor rustig en bezorgde FC Twente de gedeelde koppositie, mede omdat Rigo in de slotminuut de paal nog raakte uit een vrije trap. Samen met Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles en Almere City heeft FC Twente zestien punten heeft verzameld, al hebben al die drie ploegen wel een beter doelsaldo dan de ploeg van Marino Pusic. Toch kan men in Enschede met de zege in de beker en moeizame overwinning op Jong PSV - dat in het rechterrijtje blijft staan - tevreden zijn.