'Kutkeeper' Te Loeke kan inmiddels lachen om beelden uit docu

30 september 2018, 12:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Groesbeek is dit weekend in de ban van de premiere én uitzending van de documentaire 'Voetbal is Oorlog'. By far het meest besproken fragment is het moment dat trainer Eric Meijers los gaat op doelman Robbert te Loeke. In de trailer wordt hij zeven keer achter elkaar 'kutkeeper' genoemd door de coach. Hoewel de keeper zelf eerst niet blij was met alle publiciteit, kan hij er inmiddels om lachen.

"De eerste keer dat ik de beelden zag, schrok ik", laat Te Loeke weten tegenover De Gelderlander. "Ik was ook best pissig, omdat ik op een bepaalde manier word neergezet. Mensen van de club wilden blijkbaar op de voorgrond treden met zo'n film, maar waarom moet ik dan zo prominent in die trailer zitten?", vroeg hij zich af. Mede daarom wees hij alle verzoeken van talkshows af. "De beelden spreken voor zich. Je ziet een trainer die niet weet wat hij doet. Die gestrest is."

Te Loeke, die inmiddels profvoetballer af is wegens een zware blessure, nuanceert de woorden van zijn coach. "Voetbal is emotie. Het is niet netjes, mensen zullen er misschien van schrikken, maar in iedere voetbalkleedkamer wordt weleens flink gescholden. Daar is niks mis mee. Alleen zie je dat normaal gesproken niet." Hoewel de spelers waren ingelicht, wist de goalie niet dat er zo groots uitgepakt zou worden met de documentaire.

Hoewel Te Loeke 'kutkeeper' wordt genoemd, kan hij inmiddels lachen om het fragment. "Hoe vaker ik de beelden van de trailer zag, des te harder ik erom moest lachen. Het is net Comedy Capers", aldus de goalie. Zaterdagavond werd de documentaire uitgezonden op NPO 2.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen