Sarri ziet Chelsea niet als titelfavoriet en looft sterspeler Hazard

Sarri ziet Chelsea niet als titelfavoriet en looft sterspeler Hazard

30 september 2018 – Chelsea-manager Maurizio Sarri had verwacht dat Chelsea nog ver achter Liverpool zou staan, maar nadat zijn ploeg The Reds uitschakelde in de League Cup (1-2) en lang op weg leek naar een zege in de Premier League (1-1), kwam de oefenmeester terug op zijn eigen woorden. "We zitten dichterbij Liverpool dan ik op voorhand had gedacht", sprak hij. Toch ziet hij Chelsea niet als absolute topfavoriet.In de Engelse media keek de coach terug op de twee toppers van afgelopen week in Engeland. "Om bij de eerste twee te eindigen, is heel moeilijk. Liverpool en Manchester City liggen daarop nog een stap voor op ons, maar we kunnen vechten om de Champions League te halen", aldus de Italiaan. "Er zijn namelijk wel zes á zeven topteams in Engeland die spelen voor de eerste vier plekken."

Verder was de coach vol lof over Eden Hazard, die net als bij het midweekse duel, scoorde. "Hij kan veertig doelpunten scoren in een seizoen", aldus Sarri, die vond dat Hazard niet alleen aanvallend belangrijk werk verrichtte. "Ik was ook heel blij met zijn verdedigende werkzaamheden in de tweede helft."

'Uitstekend resultaat'
Aan de andere kant stond een tevreden manager: Jürgen Klopp kon leven met een gelijkspel. "Beide teams verdienden een punt. Chelsea heeft een super team, dus is het moeilijk om ze te bespelen", aldus de coach van Liverpool, die tegen het eerste puntverlies van de Premier League opliep. "Ik vind dat we het uitstekend hebben gedaan. Als we zo blijven spelen gaan we nog veel wedstrijden winnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019