Vermeer kon na akkoord met Feyenoord nog naar United

30 september 2018, 11:12

Kenneth Vermeer kon inderdaad in 2014 naar Manchester United. Vlak nadat de keeper een mondelinge overeenkomst had bereikt met Feyenoord, meldde de club van destijds Louis van Gaal zich bij Ajax. De goalie besloot toch om naar Rotterdam te verkassen, raakte daar zwaar geblesseerd, verloor zijn basisplaats en zit inmiddels al geruime tijd op de bank. "We hadden elkaar al de hand gegeven, dan is het voor ons bindend", aldus zaakwaarnemer Winny Haatrecht.

Dat vertelt hij tegenover de NOS. De geruchten dat Van Gaal keeper Vermeer wilde halen, bleken dus te kloppen. "Een dag na het mondelinge akkoord met Feyenoord meldde Manchester United zich nog. Ook achteraf gezien hebben we daar geen spijt van", aldus de belangenbehartiger van Vermeer. Hij vertrok dus naar De Kuip, maar het perfecte huwelijk bleef uit. "Ik vind dat ze bij Feyenoord anders met Kenneth om hadden kunnen gaan, als je kijkt naar alles wat hij heeft laten zien in zijn eerste twee seizoenen. Hij is in 2014 ook tegen ieders adviezen in overgekomen van Ajax."

Hoewel Giovanni van Bronckhorst en Vermeer geen goede relatie onderhouden - zo bleek zeker toen Vermeer tijdelijk naar België verkaste - gaat het inmiddels een stuk beter in De Kuip. Haastricht: "Wij hebben nog altijd een goede relatie met Feyenoord, ongeacht wat de trainer doet. Mocht de situatie van Kenneth uiteindelijk niet veranderen, dan verwachten we wel dat er met ons wordt meegedacht. Tot die tijd blijft hij knokken voor een plek onder de lat."

Toekomst

Vooralsnog kreeg Vermeer dit seizoen maar weinig speeltijd en moet hij het achter keeper Justin Bijlow doen met speeltijd in de KNVB Beker. Dat die keuze werd gemaakt in de voorbereiding, was volgens Haastricht begrijpelijk. "Buiten het feit dat Kenneth nog niet geheel fit was, heeft Justin het gewoon goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen