Higler over hands Viergever: "Voordeel is geen criterium"

30 september 2018, 10:25   Bijgewerkt: 30 september 2018, 14:09

De handsbal van Nick Viergever was een van de meestbesproken momenten tijdens het duel in Breda tussen NAC en PSV. De verdediger kreeg de bal ongelukkig op zijn arm, arbiter Dennis Higler besloot desondanks om geen strafschop toe te kennen. Ook de VAR vond het geen penalty waard. "Er is geen speler die de bal via zijn eigen lichaam expres met zijn eigen hand speelt. Dus is het geen strafschop."

Dat was de analyse van de arbiter tegenover FOX Sports. "De bal komt bij Viergever eerst op het lichaam, daarna stuitert hij heel ongelukkig tegen zijn hand aan", oordeelde Higler tijdens het moment. Zijn assistent kwam tot diezelfde conclusie, evenals videoscheidsrechter Christiaan Bax. "De beoordeling is: hoe komt de bal op zijn hand? Komt die rechtstreeks op zijn hand en is het strafbaar, dán gaat de bal op de stip."

Daar was in dit geval geen sprake van vond de scheidsrechter, die het moment nog wel even liet checken door de VAR. Ook die kwam al heel snel tot de conclusie dat het geen strafschop was, ondanks dat Viergever voordeel had bij zijn handsbal. "Maar voordeel is géén criterium in de spelregels", verduidelijkte de stellige Higler.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen