Allegri is kritisch én looft Ronaldo, Ancelotti wanhoopt zeker niet

30 september 2018, 10:00

Massimiliano Allegri was niet te spreken over de instelling van Juventus toen zijn ploeg met een man meer kwam te staan tegen Napoli. De oefenmeester vond dat de Oude Dame het duel zaterdagavond veel eerder had moeten beslissen. Verder was de coach, net als collega Carlo Ancelotti, vol lof over Cristiano Ronaldo, die bij alle drie de goals van Juve betrokken was. "Dit was samen met zijn half uur tegen Valencia zijn beste optreden", aldus Allegri.

"Cristiano geniet van het voetbal. Hij heeft zich uitstekend geïntegreerd in het team en is dol op scoren, maar ook op het geven van assists. Hij had uitzonderlijke passes", loofde Allegri de Portugees na de 3-1 overwinning op Napoli. "Hij begon meteen goed, door drie kansjes te creëren voor ons. Samen met Paulo Dybala speelde hij tussen de linies, met Mario Mandzukic als gevaarlijke derde man."

Toch zag Allegri ook nog genoeg verbeterpunten voor zijn ploeg. "Toen Napoli met tien man kwam te staan na de rode kaart van Mario Rui stopten we met voetballen. Dat maakte me boos, want Jose Callejon kreeg een grote kans op de gelijkmaker. We moeten scherper zijn." Desondanks won Juventus wel en is de voorsprong op datzelfde Napoli al zes punten. "Maar we krijgen Internazionale, AC Milan, AS Roma en Fiorentina nog bijvoorbeeld. Dit wordt nog een zwaar Serie A-seizoen."

{image[328160][right-half][]}Champions League 2003

Collega Ancelotti kwam tot diezelfde conclusie, ondanks de nederlaag. "We gaan tot het einde meedoen", verzekerde de coach. "Een nederlaag kan gebeuren tegen Juventus. We zullen veel aspecten moeten verbeteren, dan komt dat goed. Dat hebben we in het eerste deel van het duel wel bewezen. Over het algemeen was het gewoon goed, zelfs met tien man kregen we nog kansen."

Verder kreeg de coach nog het een en ander over zich heen van de supporters in Turijn, die Ancelotti toezongen. 'Ik ben het gewend, dat is hier gewoon. Ik troost mezelf met de trofee van de Champions League in 2003", besloot de coach, die destijds met zijn AC Milan in de finale Juventus versloeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen