Simeone hoopte op VAR, Lopetegui maakt zich geen zorgen

30 september 2018, 09:05   Bijgewerkt: 30 september 2018, 09:26

Diego Simeone baalde na het gelijkspel in de Madrileense derby dat de VAR niet ingreep bij een vermeende handsbal van Casemiro in het zestienmetergebied. Volgens de Argentijn, die met zijn ploeg Atlético doelpuntloos gelijkspeelde tegen Real Madrid, was dat een van de cruciale momenten. Aan de andere kant maakte Real Madrid-trainer Julen Lopetegui zich geen zorgen over de 'doelpuntendroogte' van De Koninklijke.

"We hadden in de eerste helft op voorsprong moeten komen. We speelden geweldig, maar telkens lag Thibaut Courtois in de weg", zag Simeone na het duel, waarin niet gescoord werd. "In de tweede helft reageerde Real goed, veranderden ze van tactiek en hadden we veel meer problemen met ze. Al met al is een gelijkspel terecht."

Toch vond de coach dat er voor de rust ingegrepen had moeten worden toen Casemiro de bal tegen zijn hand kreeg in het zestienmetergebied. "Scheidsrechters kunnen fouten maken", baalde de oefenmeester. "Vorig seizoen hadden we met Samuel Umtiti hetzelfde, ook hij kwam ermee weg."

{image[324461][right-half][]}Blessure Bale

Aan de andere kant vond Lopetegui juist dat zijn ploeg had moeten zegevieren in Madrid. "We hadden genoeg kansen om te winnen, we speelden heel goed", vond de trainer, die weigerde negatief te zijn dat zijn ploeg net als tegen Sevilla niet scoorde. "Het belangrijkste is dat we kansen creëren. De doelpunten komen vanzelf." Gareth Bale moest halverwege naar de kant en werd vervangen door Dani Ceballos. "Dani deed het fantastisch."

Over de ernst van Bale's blessure kon Lopetegui nog weinig concreets zeggen. "We wachten tot morgen. Hij had wat spierproblemen, al hebben we hem uiteindelijk alleen uit voorzorg naar de kant gehaald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen